Povređeni Mesi propustio meč PSŽ-a sa Monakom

Povređeni Mesi propustio meč PSŽ-a sa Monakom

Kriza sa povredama Pari Sen Žermena se pogoršala nakon što je klub u petak potvrdio da će Lionel Mesi propustiti meč Lige 1 ovog vikenda protiv Monaka zbog povrede tetive.

Mesi je u sredu odigrao punih 90 minuta poraza PSŽ-a od Olimpik Marseja od Olimpika Marseja u Kupu Francuske, a 35-godišnjak je u trci sa vremenom da bude spreman za meč u finalu Lige šampiona sa Bajernom iz Minhena u utorak. .

PSŽ je već izgubio Kilijana Mbapea zbog povrede još dve nedelje, što znači da francuski napadač neće igrati u prvoj utakmici protiv nemačkog šampiona.

„Što se tiče Kilijana, komunikacija je uspostavljena. Razgovarali smo o nedostupnosti od tri nedelje. Kilijan je na lečenju“, rekao je šef PSŽ Kristof Galtije na konferenciji za novinare uoči subotnjeg meča protiv Monaka.

„Leo je osetio zamor mišića, nastavlja sa treninzima u ponedeljak. Nije neizvestan za Bajern. Znamo koliko je Leo u našoj igri. U njegovom odsustvu moraćemo da igramo na drugačiji način sa čvršćim, više kompaktna struktura tima.

„Očigledno je da odlazak u Monako bez Lea uvek nervira. Povrede se dešavaju kada postoji niz utakmica sa svetskim prvenstvom usred sezone.

Argentinski pobednik Svetskog prvenstva ove sezone ima 10 golova i 10 asistencija u Ligi 1.

Međutim, Galtier je potvrdio da je Achraf Hakimi prevazišao problem sa tetivom i da će biti dostupan.

PSŽ je na vrhu Lige 1 sa 54 boda iz 22 utakmice, osam bodova ispred drugoplasiranog Marseja. Monako je četvrti sa 44 boda.