Alkaraz se povukao, nakon povrede u meču protiv Runa

Alkaraz se povukao, nakon povrede u meču protiv Runa

4. novembar (Rojters) – Prvi svetski teniser Karlos Alkaraz povukao se jer je povređen protiv Holgera Runa na Mastersu u Parizu u petak, provodeći svog 19-godišnjaka u polufinale, dok su Novak Đoković i Feliks Ože-Alijasim takođe osvojili mesta u poslednja četiri.

Rune je nadmašio Alkaraza u prvom setu sa 6-3 i ostao čvrst u drugom, kada je prvi nosilac podigao igru pre nego što se Španac povukao sa 3-1 u tajbrejku pošto je dobio medicinsku pomoć zbog naprezanja stomaka pri rezultatu 6-5.

„Ne mogu da se istegnem. Nisam mogao dobro da serviram, nisam mogao dobro da pogodim forhend“, rekao je Alkaraz. „Više bih voleo da se povučem i da vidim i brinem o tome.“

Alkaraz se nadao da će se potpuno oporaviti za svoj debi na ATP finalu u Torinu, koje počinje 13. novembra, uprkos brzom preokretu.

„Imam neke testove o tome kako će biti prije Torina“, dodao je on. „Ali trenutno sam fokusiran na pokušaj da budem bolji u trbušnoj šupljini i pokušavam da budem 100% u Torinu.

Nosilac i šesti nosilac Đoković napravio je lak posao od italijanskog mladića Lorenca Musetija u pobjedi od 6-0 6-3, a sledeće će se sastati sa Stefanosom Cicipasom ili Tomijem Polom, koji igraju kasnije u petak.

Šestostruki pobjednik u Parizu, Đoković je poslužio Musetiju 24-minutnu pecivu i pao je samo osam poena u prvom setu prije nego što je savladao kratko kolebanje u drugom, kada je otišao u brejk, da bi lakše došao do pobjede.

Danski tinejdžer Rune, koji se borio za četiri finala zaredom, prošao je u svoje prvo polufinale ATP Masters 1000 i zaradio svoju treću pobjedu u top 10 u isto toliko dana nakon što je ispratio Huberta Hurkača i Andreja Rubljova.

On će se sastati sa osmim nosiocem Ože-Alijasimom u borbi između dvojice najsloženijih igrača Tura i revanšu finala švajcarskog dvorana u Bazelu prije pet dana, koji je Kanađanin dobio u uzastopnim setovima.

Ože-Alijasim je produžio svoju pobedničku seriju na 16 mečeva nakon što je pobedio Frensis Tijafo sa 6-1 6-4 i ostao na putu za četvrtu ATP titulu u isto toliko nedjelja, pošto je takođe pobjedio u Firenci i Antverpenu tokom svoje serije bez poraza.

22-godišnjak je prošao kroz prvi set, ali Tiafoe je duboko kopao da zadrži servis i odbrani pet meč lopti pre nego što je Ože-Alijasim zabeležio pobjedu od 93 minuta u svom šestom pokušaju.

„Osećam se sve bolje i bolje“, rekao je Ože-Alijasim. „Naravno da trenutno igram dobro i osećam se dobro, ali vidim stvari koje još uvjek mogu da uradim bolje i da još uvek napredujem da bih bio najbolji u igri.