Predsjednik Evropske komisije objasnio šta čeka Rusiju posle poraza

Predsjednik Evropske komisije objasnio šta čeka Rusiju posle poraza

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objasnila je šta znače njene reči na sastanku sa Volodimirom Zelenskim da ruski predsednik Vladimir Putin, koji negira postojanje Ukrajine, „rizikuje budućnost Ruske Federacije“.

Kako javlja dopisnik „Evropske istine“, ona je ovo rekla posle zajedničkog sastanka Vlade Ukrajine i Evropske komisije u Kijevu.

„Pre invazije smo vrlo jasno rekli da će Rusija, ako izvrši invaziju, navući oštar odgovor od nas. Rusija plaća ovu cenu – sankcije koje uništavaju ekonomiju, Rusija je izgubila izvore prihoda koje je imala“, Von der rekao.Laien.

„S obzirom na ovo, jasno je da postoji dubok rez za rusku ekonomiju. To će imati sve relevantne posledice po građane Ruske Federacije“, dodala je ona.

Kako je saopšteno, 2. februara je delegacija od 15 evropskih komesara doputovala u Kijev da učestvuje na prvom zajedničkom sastanku Vlade Ukrajine i Evropske komisije.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je tokom boravka u Kijevu obećala Ukrajini ulazak u Evropsku uniju i izrazila nadu da će deseti paket sankcija Rusiji biti uveden do godišnjice ruske invazije na Ukrajinu.