Najmanje pet civila povrijeđeno kada su dvije ruske rakete pogodile Kramatorsk

Najmanje pet civila povrijeđeno kada su dvije ruske rakete pogodile Kramatorsk

U posljedicama ruskog raketnog udara na Kramatorsk 2. februara povređeno je najmanje pet civila, oštećena je dečja ambulanta i škola. Ovo je u Telegramu izvestio načelnik Oblasne vojne uprave Donjeck Pavlo Kirilenko, prenosi Ukrinform

„Najmanje pet osoba je povređeno u raketnom napadu na Kramatorsk. Danas popodne Rusi su ponovo pogodili centar grada: ovog puta su ispalili dve rakete. Trinaest dvospratnih zgrada, tri četvorospratnice, dečija klinika. Oštećen je i škola, više garaža i automobila“, napisao je čelnik regiona.

On je napomenuo da pripadnici zakona, spasioci i komunalno osoblje rade na mestu još jednog ruskog zločina, pomažući ljudima da minimiziraju štetu koju su naneli osvajači.

„Ali! Okupatori neće sami napustiti Donjecku oblast dok ih ne isteramo sa naše zemlje. Do tada svi civili moraju da evakuišu region — to je pitanje života i smrti. Rusi svaki dan potvrđuju svoj status terorista. I oni biće kažnjeni i kao teroristi!“ naglasio je Kirilenko.

Kako je saopšteno, prethodni napad u Kramatorsku dogodio se u sredu u 21.45. Usled raketnog udara uništeni su od 4. do 1. sprata četvorospratnice stambene zgrade u okviru jednog ulaza, dok su se privatna vozila parkirana u blizini zapalila.

Usled toga su tri osobe poginule, a 21 povređena, uključujući osam ranjenih (od toga dvoje – teško) i 13 sa lakšim ranama koji su zatražili medicinsku pomoć. Operacija potrage i spasavanja se nastavlja na licu mijesta jer se vjeruje da žena može ostati pod ruševinama.