Naomi Osaka najavljuje da čeka svoje prvo dijete

Naomi Osaka najavljuje da čeka svoje prvo dijete

Četvorostruka grend slem šampionka Naomi Osaka izjavila je u srijedu da očekuje svoje prvo dijete, nekoliko dana nakon što se povukla sa Australijan opena.

Ova 25-godišnjakinja je ove nedjelje rekla da se povlači sa prvog grend slema u godini nakon što se nije takmičila na VTA Tour od Pan Pacific Opena u septembru.

„Jedva čekam da se vratim na teren, ali evo malog ažuriranja života za 2023.“, rekao je bivši broj jedan na svijetu, koji predstavlja Japan, u objavi na Tviteru, uz fotografiju slike sonograma.

„Znam da imam toliko čemu da se radujem u budućnosti, jedno čemu se radujem je da moje dijete pogleda jedan od mojih mečeva i nekome kaže ‘to je moja mama’.

Ovo saopštenje je usledilo usred spekulacija da je Osaka, koja je jedna od najzarađenijih sportistkinja, prema Forbsu, možda smanjivala svoju profesionalnu igračku karijeru, nakon što je prvobitno odbila da elaborira svoje povlačenje sa Grend slema u Melburnu, gde je dva puta je osvojila titulu.

Ali ona je u sredu rekla da će se vratiti takmičenju i da očekuje da će biti na Australijan openu 2024.

„2023. će biti godina koja će biti puna lekcija za mene i nadam se da ću se videti na početku sledeće“, rekao je Osaka, koji je takođe dva puta osvojio Ju-Es open.