Dukaj: Cilj objediniti sve usluge koje pruža državna uprava

Dukaj: Cilj objediniti sve usluge koje pruža državna uprava

Cilj Ministarstva javne uprave je, kako je saopšteno, objedinjenje svih usluga koje pruža državna uprava i predstavljanje građanima i privredi na jedinstven način, kao i na novom portalu elektronske uprave čija implementacija se očekuje u decembru.

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, kazao je danas da je njihova misija da unaprijede digitalnu transformaciju u Crnoj Gori, koja postaje sve važnija i zahtjevnija, kako tehnološki, tako i organizaciono.

„Cilj je da unaprijedimo javnu upravu sa fokusom na ključne projekte i strategije koje oblikuju budućnost digitalnih usluga i inovacija“, rekao je Dukaj na prvoj sjednici trećeg saziva Koordinacionog tijela za upravljanje procesom digitalne transformacije.

Dukaj je kazao da su sve aktivnosti od presudne važnosti za proces unapređenja digitalizacije i digitalne transformacije i istakao značaj projekta izrade Vodiča administrativnih postupaka Vlade Crne Gore.

Na sastanku je razgovarano o planu digitalizacije eUsluga, informacija o implementaciji sistema za potrebe usluge za registraciju gostiju, preko informacija o nadolazećem IT Spot događaju, do strateških dokumenata koji će biti stub digitalnog zdravstva i pametne specijalizacije za narednih pet godina.

Sastanak je završen donošenjem zaključaka, u okviru kojih će se oblast digitalizacije dalje unapređivati i konstatovano da je potrebno ubrzati proces digitalne transformacije, te preduzeti dalje adekvatne korake u cilju planiranja budućih aktivnosti i mapiranja načina za prevazilaženje prepoznatih izazova.