DPS Kotor: Unapređenjem infrastrukture i investiranjem u projekte doprineti razvoju preduzetništva

DPS Kotor: Unapređenjem infrastrukture i investiranjem u projekte doprineti razvoju preduzetništva

Unapređenje infrastrukture, uz investiranje u projekte koji će doprineti razvoju preduzetništva i Kotora kao turističke destinacije, biće jedan od ključnih prioriteta lokalne vlasti predvođene Demokratskom partijom socijalista (DPS), saopštili su iz kotorskog odbora ove partije uoči predstojećih lokalnih izbora u Kotoru.

Iz DPS-a su najavili da će pokrenuti projekat Start-up Kotor, kroz koji će ustupiti opštinske prostore za 20 najboljih preduzetničkih ideja, uz mogućnost subvencija dijela ostalih troškova.

„Intenziviraćemo realizaciju urbanističkog projekta komercijalno-poslovne zone u Škaljarima. Realizovaćemo projekat vertikalnog transporta na poziciji San Đovani, a u saradnji sa državom pristupićemo realizaciji NTC-a, na lokaciji preko puta KBC Kotor. U samom gradu, izgradićemo promenadu uz Škurdu uz formiranje Njegoševog trga“, najavili su iz kotorskog DPS-a.

Obećali su da će u Perastu urediti priobalni put, uz unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže, a pored toga, u saradnji sa nadležnim institucijama i preporukama UNESCO-a, riješiće pitanje parking prostora na ulazu i izlazu iz Perasta, uz sagledavanje mogućnosti za gradnju dvije garaže.

„U Risnu ćemo realizovati projekat eko-marine. Uz to, priključićemo Risan na kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Upravo izrada kanalizacionog sistema Risan – Perast, sa dijelom sistema Stoliv – Prčanj – Muo, uz odvođenje otpadnih voda do postrojenja, biće jedan od ključnih projekata u narednom četvorogodištu. Na kanalizacioni sistem biće priključeni i Škaljari. Pored toga, priključićemo na vodovodnu mrežu i Lješeviće, Vranoviće, Pobrđe i Bigovu“, navodi se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Poručuju da je to samo dio projekata iz sfere infsrastrukture i investicija, kojima će u znatnoj mjeri poboljšati stanje na području Opštine Kotor, čime će stvoriti uslove za dinamičniji razvoj i stati na kraj dugogodišnjoj stagnaciji na tom polju.