Đokoviću je priželjkivan doček u Adelaidu

Đokoviću je priželjkivan doček u Adelaidu

Novak Đoković je prokrstario svoj prvi meč u singlu u Australiji otkako je deportovan prošle godine pobjedom od 6-3 6-2 nad Konstantom Lestjenom na Adelaide International 1 u utorak.

Ovaj 35-godišnji Srbin deportovan je uoči Australijan opena 2022. jer nije vakcinisan protiv COVID-19 i dobio je trogodišnju zabranu putovanja u zemlju, koja je ukinuta u novembru.

Nakon što su ga navijači dobro prihvatili tokom retkog nastupa u dublu u ponedeljak, Đoković je počeo pripreme za Australijan open 16-29. januara protiv 65. igrača sveta Lestjena trkom kroz prvi set.

21-struki grend slem šampion pojačao je svog francuskog protivnika duplim brejkom i poveo sa 4-0 u drugom setu pre nego što je Lestijen došao na tablu, ali je Đoković zatvorio meč u velikom stilu dok su navijači skandirali njegovo ime.

Moram da kažem da mi je drago što sam se vratio u Australiju, hvala svima što ste izašli“, rekao je Đoković na terenu. „Hvala što ste mi pružili dobrodošlicu kakvu sam samo poželeo.

„… Ako moram da izaberem jednu zemlju u kojoj sam imao najviše uspeha, koja me je teniski tretirala na najbolji način, to je ovde. Osvojio sam svoj prvi grend slem ovde 2008. i imam devet Australijan opena. naslovi – Imao sam neke epske utakmice.

„Australija je bila mjesto gde igram svoj najbolji tenis i radujem se dolasku ovde. Okolnosti prošle godine su bile takve kakve su bile i nikome nije bilo lako, ali srećan sam što sam ovde, fokusiram se na tenis i uživam. moje vrijeme sa vama momci.“

Sledeći za petog igrača sveta Đoković je još jedan Francuz u redovima Kventina Halisa, koji je pobedio Australijanca Džordana Tompsona sa 6-3 6-4.