Vozač i zvjezda Jutjuba Ken Blok poginuo u nesreći sa motornim sankama

Vozač i zvjezda Jutjuba Ken Blok poginuo u nesreći sa motornim sankama

Profesionalni reli vozač Ken Blok, koji je kasnije postao internet senzacija svojim smelim vratolomijama za volanom, poginuo je u 55. godini nakon nesreće sa motornim sankama, saopštio je u ponedeljak njegov tim Hunigan Rejsing.

„Sa našim najdubljim žaljenjem možemo potvrditi da je Ken Blok preminuo danas u nesreći sa motornim sankama“, rekao je Hunigan u izjavi na Instagramu.

„Ken je bio vizionar, pionir i ikona. I što je najvažnije, otac i muž. Nevjerovatno će mu nedostajati.“

Nesreća se dogodila u okrugu Vasač u Juti, a šerifova kancelarija je saopštila da se Blok vozio po strmoj padini kada se motorne sanke prevrnule i sletele na njega.

„On je na licu mesta proglašen preminuo od povreda zadobijenih u nesreći“, navodi se u saopštenju i dodaje da se vozio u grupi, ali da je bio sam kada se nesreća dogodila.

Nakon što je započeo svoju reli karijeru 2005. godine, Blok je proglašen za početnika godine u šampionatu Reli Amerike. Učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u reliju i osvojio nekoliko medalja u reli krosu na Ks igrama.

Amerikanac je takođe bio suosnivač kompanije za sportsku odeću DC Shoes i producirao video seriju Gimkhana u kojoj je prikazan kako vozi opasnim stazama i stazama sa preprekama. Serija je prikupila milione pregleda na Jutjubu.