Adel ide na pauzu: Nećete me gledati nevjerovatno dugo, želim da živim život koji sam gradila

Adel ide na pauzu: Nećete me gledati nevjerovatno dugo, želim da živim život koji sam gradila

Popularna britanska pjevačica Adel je objavila da će uzeti dugačku pauzu od muzike nakon što završi svoju rezidenciju u Las Vegasu u novembru.

Obraćajući se publici na svom posljednjem koncertu u Minhenu u subotu veče (31. avgusta), vlasnica hita “Easy On Me” rekla je fanovima da joj je ostalo još 10 nastupa u Vegasu, a nakon toga je neće vidjeti „nevjerovatno dugo“, prenosi Independent.

Pop zvijezda je objasnila da je gotovo tri godine neprekidno bila na turneji i nastupala, te da je spremna da se „vrati životu“.

„Provela sam posljednjih sedam godina gradeći novi život za sebe i sada želim da ga živim. Želim da živim svoj život koji sam gradila i nedostajaćete mi strašno“, rekla je pjevačica kroz suze.

Objasnila je da, iako je trebalo da Minhen bude kraj njene turneje, ima još 10 koncerata koje mora održati za fanove u Vegasu koji su propustili nastupe kad se razboljela na početku serije 2022. godine.

„Ali nakon toga, neću vas vidjeti veoma dugo. I držaću vas blizu svog srca tokom cijele pauze“, poručila je publici.

Vlasnica Gremija naglasila je da je ovo bio najduži period ntokom kojeg je konstantno nastupala ikad, te da vjerovatno nikada više neće prihvatiti tako gust raspored. Pjevačica je najavila da će se zauvijek sjećati ovih nastupa, prije nego što je sa fanovima emotivno otpjevala njen hit iz 2011. „Someone Like You“.

Posljednje tri godine Adel je bila na turneji sa svojim Gremijem nagrađenim albumom „30“, na kojem su se našli hitovi “I Drink Wine”, “Hold On” i “Love is a Game”. Album, objavljen 2021. godine, bio je njeno prvo izdanje nakon šest godina i hvaljenog trećeg albuma „25“.

Adeline ljubavne balade na albumu „30“ napisane su tokom perioda emocionalnog previranja nakon razvoda pjevačice od njenog tadašnjeg supruga Simona Koneckoga 2019. godine. Par je bio zajedno od 2011, a vjenčali su se tajno 2018.

Par ima sina Ejndžela, rođenog 2012. godine, i nastavili su zajedničko roditeljstvo nakon razvoda.

Tokom posljednje tri godine života u SAD-u, pjevačica je ponovo pronašla ljubav sa američkim sportskim agentom Ričom Polom, sa kojim je počela da izlazi 2021. godine. Vjeruje se da će se par uskoro vjenčati, jer je Adel na sceni rekla fanovima da je vjerena, a u drugoj prilici je Pola nazvala svojim mužem.