Britanski princ Hari: Želim nazad svog oca i brata

Britanski princ Hari: Želim nazad svog oca i brata

Britanski princ Hari rekao je da njegov problematičan odnos sa kraljevskom porodicom „nikada nije morao da bude ovakav“ i da želi da vrati svog oca kralja Čarlsa i brata, u odlomku iz intervjua za emiter ITV objavio je u ponedeljak.

„Nikad nije trebalo da bude ovako“, rekao je u snimku.

„Nisu pokazali apsolutno nikakvu spremnost za pomirenje“, rekao je on. „Želeo bih da vratim svog oca; voleo bih da mi se vrati brat.“

Hari i njegova supruga Megan, zvanično poznata kao vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, povukli su se sa kraljevskih dužnosti u martu 2020. godine, rekavši da žele da stvore nove živote u Sjedinjenim Državama daleko od medijskog uznemiravanja.

Od tada su kritikovali način na koji su tretirani kao članovi kraljevske porodice, uključujući Harijevu optužbu da je njegov brat Vilijam, princ od Velsa, vikao na njega tokom sastanka da bi razgovarali o njegovoj budućnosti.

U odvojenom intervjuu za Si-Bi-Es njuz u Sjedinjenim Državama, Hari je rekao da je Bakingemska palata odbila da javno podrži njega i njegovu suprugu, dok je u isto vreme ta institucija izveštavala protiv njih.

„Kada nam poslednjih šest godina govore: ‘Ne možemo da damo izjavu da bismo vas zaštitili’, ali vi to radite za druge članove porodice, dođe trenutak kada je ćutanje izdaja,“ rekao je on. novinar Anderson Kuper.

Oba intervjua biće emitovana 8. januara, dva dana pre objavljivanja Harijeve autobiografije pod nazivom „Spare“.