Božović: Hitno zakazati sjednicu Odbora za praćenje popisa, zabrinjava kašnjenje rezultata

Božović: Hitno zakazati sjednicu Odbora za praćenje popisa, zabrinjava kašnjenje rezultata

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović pozvao je da se hitno zakaže sjednica skupštinskog Odbora za praćenje popisa.

Kazao je da SNP „izražava duboku zabrinutost“ zbog kašnjenja u objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

„Popis stanovništva je od suštinske važnosti za budući razvoj naše države, jer predstavlja osnovni alat za kreiranje odgovorne i transparentne politike u svim oblastima društvenog života. Nerazumljivo je da se proces ovako značajan za državu i njene građane suočava s ovakvim vrstama prepreka“, saopštio je Božović.

Rekao je da odugovlačenje u objavljivanju rezultata popisa šalje lošu poruku o sposobnosti institucija da sprovedu tako važan proces na vrijeme i efikasno.

„Nijesu samo u pitanju rezultati etničkih i kulturoloskoh pitanja, već je u interesu svih građana da imaju pristup tačnim informacijama koje će omogućiti dalji ekonomski, socijalni i politički razvoj naše države. Pozivam kopredsjednike skupštinskog Odbora za praćenje popisa da u što kraćem roku zakažu sjednicu ovog tijela i pozovu predstavnike Monstata da pruže javnosti odgovore koje nas sve tangiraju“, zaključio je Božović.