Imovinu Željezare kupio EPCG za 20 miliona eura

Imovinu Željezare kupio EPCG za 20 miliona eura

Elektroprivreda Crne Gore kupila je imovinu Željezare za 20 miliona eura, prenosi Rtcg.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević je kazao da je Željezara opet u rukama države i onih čiji su preci ostavili život u toj fabrici i dali doprinos razvoju ovog grada.

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, naglasio je da je ta kompanija od danas značajno uvećala svoju imovinu.

„Imamo nacrte planova da ovu imovinu oplemenimo, a oplemenićemo je novim radom i novim vrijednostima. Željezara će opet biti šansa i ljudi će željeti da rade u kompaniji koja će se zvati Željezara-EPCC-Solar, ili drugačijim redom“, kazao je Đukanović.

Premijer Dritan Abazović je poručio radnicima Željezare da ovog poslovnog poduhvata ne bi bilo da nije bilo njih.

„Da nije bilo vas ne bi bilo ni ovog dogovora. Dijelim danas sa vama jednu emociju, kao što sam dijelio bol kada ste bili na krovu Željezare ljetos. Tada smo dali obećanje da ćemo uraditi sve da vam pomognemo, sa vama sam do kraja vjerovao da se ovo može desiti, kao što vjerujem da se u Crnoj Gori može desiti još stotine i stotine lijepih vijesti. Ova zemlja treba da bude zemlja velikog optimizma. Treba imati vjeru da se dobre stvari mogu postizati, raditi pošteno i časno i posvećeno. Bila mi je obaveza i ljudska i moralna da vi Novu godinu dočekate u svojim kućama sa svojim porodicama“, poručio je Abazović.