PES: Odluka da se dodijeli državljanstvo Ramaju govori kakav je odnos URE prema navodnoj borbi protiv kriminala

PES: Odluka da se dodijeli državljanstvo Ramaju govori kakav je odnos URE prema navodnoj borbi protiv kriminala

Skandalozna odluka Vlade Dritana da u četiri poslednja dana tehničkog mandata dodijeli crnogorsko državljanstvo Naseru Ramaju zbog „velikog ekonomskog doprinosa državi Crnoj Gori“, a trenutno osumnjičenom za utaju poreza, govori kakav je odnos Građanskog pokreta URA prema navodnoj borbi protiv kriminala, saopšteno je danas iz Pokreta Evropa sad (PES).

„Naser Ramaj, osumnjičen da je poreskom utajom oštetio državu Crnu Goru za minimum dva miliona eura, a istovremeno se preporučio da mu Abazovićeva Vlada dodijeli državljanstvo, samo je pokazatelj kakvi su profili dobijali priviligegiju dok je izvršnom vlašću upravljala ‘ruka pravde’. Podsjećamo da je Abazovićeva Vlada samo u tehničkom mandatu dodijelila preko 300 crnogorskih državljanstvo, potencijalno sumnjivim ljudima koji mogu biti veliki teret reputaciji naše države. Štaviše, u ovom slučaju nanose i ogromnu ekonomsku i bezbjednosnu štetu našoj državi“, ističe se u saopštenju PES na čijem je čelu premijer Milojko Spajić.

Iz te partije su dodali da pozivaju takođe aktuelnu Vladu da ispita sve detalje povodom ove kontroverzne odluke i mišljenja bivših ministara unutrašnjih poslova i finansija u Abazovićevoj Vladi.

„Takođe, očekujemo da se povodom ovog slučaja oglasi još uvijek formalno predsjednik svih građana Jakov Milatović, ukoliko nije postao politička marioneta GP URA“, zaključuje se u saopštenju PES.