Parking servis Tivat: Odbacujemo netačne navode u vezi sa higijenom

Parking servis Tivat: Odbacujemo netačne navode u vezi sa higijenom

Parking servis d. o. o., reagovao je na tekst “Tivat: Packe za rukovodstvo Aerodroma i Parking servisa, ponovno ukazano na haos na moru” objavljen u dnevnom listu “Vijest”, dana 2. 8. 2024. godine.

Reagovanje koje je potpisala Snežana Vukosavović Novosel, izvršna direktorica Parking servis” d. o. o. Tivat, prenosimo u cjelini.

“Imam obavezu da, kao izvršni direktor, u ime Parking servisa Tivat uputim jasnije pojašnjenje u odnosu na tekst koji je 2. 8. 2024. godine izašao u dnevnom listu “Vijesti”.

Kako se u naslovu netačno navodi da su određene “packe” ili kritike bile upućene Parking servisu na održanom sastanku Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone 2024. godine, a dalje u tekstu ne pronalazeći vezu sa navodima iz naslova, vjerujem da je važno da zbog građana damo jasnije pojašnjenje.

S tim u vezi, takođe reagujemo, jer se iz teksta ne može zaključiti da sam i sama prisustvovala ovom sastanku, što ovim putem potvrđujem jesam, kao i to da sam kao i ostali rukovodioci govorila o radu I aktivnostima našeg preduzeća.

Pojašnjenja radi, najprije, kritike koje su upućene u odnosu na higijenu odnosile su se na dio objekta, odnosno na perone, čekaonicu i ostalo, a koje I dalje koristi za obavljanje svoje osnovne djelatnosti “Autobuska stanica” d. o. o. Tivat. Tačno je da dijelimo objekat, gdje mi i dalje koristimo tri kancelarije na drugom spratu objekta i imamo poseban službeni ulaz.

Razumijevanja radi, rukovodstvo Parking servisa Tivat, na čelu sa mnom, nije još uvijek preuzelo djelatnost i zaposlene Autobuske stanice, a zbog procesa koji je u toku. Tačnije, zaposleni koji su angažovani na poslovima na Autobuskoj stanici su i dalje zaposleni u preduzeću “Autobuska stanica” d. o. o. Tivat.

S tim u vezi, rukovodstvo Parking servisa, na čelu sa mnom, nema niti nadležnosti niti ovlašćenja da izdaje radne zadatke zaposlenima, koji po osnovu ugovora o radu koje imaju sklopljene sa Autobuskom stanicom d. o. o. Tivat, primaju svoje naknade i vode se kao zaposleni drugog pravnog lica, odnosno zaposleni su u preduzeću “Autobuska stanica” d. o. o. Tivat.

Parking servis d. o. o. Tivat formalno-pravno nema ingerencije nad zaposlenima drugog pravnog lica na Autobuskoj stanici i njihovim radnim zadacima i obavezama, sa čime je rukovodstvo Opštine Tivat upoznato i u toku sa tim. Sve suprotno bi značilo izlaženje iz okvira ovlašćenja i direktno miješanje u upravljačku strukturu drugog društva.

Kada je u pitanju higijena, apsolutno sam saglasna i u pravom smislu te riječi podržavam da se na nju treba staviti poseban akcenat i ista sam koja insistira na tome, jer smatram da smo mi svi zaista predstavnici i lica naše opštine, a koja je prepoznata kao jedna elitna turistička destinacija.

Za prostore, objekte i površine kojima gazduje Parking servis d. o. o. Tivat i koji su nam dati na upravljanje za obavljanje osnovne djelatnosti, Parking servis d. o. o. Tivat, pored higijeničara, ima zaposleno lice koje redovno i svakodnevno održava naša parkirališta koja su nam povjerena – od pražnjenja otpada, čišćenja, pranja, do orezivanja i košenja, kao i stručno tehničko lice zaduženo za tehničku ispravnost svega navedenog.