Pokret za Podgoricu: Po ko zna koji put, PES zanemario interese građana Podgorice – zbog političarenja na državnom nivou

Pokret za Podgoricu: Po ko zna koji put, PES zanemario interese građana Podgorice – zbog političarenja na državnom nivou

„Danas je, po ko zna koji put, PES zanemario interese gradjana Podgorice – zbog političarenja na državnom nivou. Ovo je još jedan dokaz našoj tvrdnji, koju smo navodili tokom pregovora, a to je da Podgorica njima isključivo služi kao predmet podkusurivanja na državnom nivou a gradjane Podgorice čine žrtvama svoje loše državne politike“, saopštili su iz Pokreta za Podgoricu a povodom odlaganja sjednice Skupštine Glavnog grada.

Kako ističu, tražiti odlaganje sjednice Skupštine Glavnog grada kad su ovako važne tačke dnevnog reda na tapetu – kao omogućavanje plaćanja poreza elektronskim putem ili odluka o organizaciji Novogodišnjeg bazara, zbog obaveza na državnom nivou, je u najmanju ruku bespredmetno.

„Samo se nadamo da te državne obaveze nisu vezane što je njihov Predsjednik partije na Olimpijskim igrama u Parizu – pa nije stigao da im odobri, da se ipak smiju baviti Podgoricom i njenim interesima. Pokret za Podgoricu je postupio kolegijalno povodom odlaganja, ali će ostati dosljedan onome sto je obećao gradjanima, kako u vremenu i punog i tehničkog mandata, a to je da gradjanin Podgorice i njegov interes mora biti na prvom mjestu“ zaključuju iz tog Pokreta.