Prihvaćena ponuda švajcarske kompanije za zakup proizvodnih kapaciteta Željezare

Prihvaćena ponuda švajcarske kompanije za zakup proizvodnih kapaciteta Željezare

Elektroprivreda Crne Gore prihvatila je ponudu švajcarske kompanije „8B Capital S.A“, biznismena Igora Šamiza, za zakup Čeličane i Kovačnice, pogona kćerke kompanije EPCG-Željezara Nikšić.

To proizilazi iz saopštenja koje je Elektroprivreda dostavila medijima, u kojem se navodi da će ugovor o zakupu biti potpisan danas u 12 sati, u upravnoj zgradi tog državnog preduzeća.

Naveli su da će na svečanosti govoriti predsjednik Odbora direktora EPCG-a Milutin Đukanović, izvršni direktor EPCG-a Ivan Bulatović i Šamiz.

Prije dva dana je objavljeno da je kompanija „8B Capital S.A“ jedina dostavila ponudu i uplatila depozit u skladu sa javnim pozivom.

Kako je ponuđač naveo, ukupan iznos za investicije u roku od godinu od datuma potpisivanja ugovora i pokretanja proizvodnje bio bi 7,75 miliona eura. Plan investicija za pet godina, kako piše u ponudi, bio bi 36,85 miliona eura. U ponudi švajcarske kompanije piše i da im je za pripremni period za pokretanje proizvodnje potrebno šest mjeseci, a da bi za prvo pola godine zaposlili 152 radnika. Kompanija „8B Capital” je ponudila da mjesečnu zakupninu plaća 31.000 eura.