U Engleskoj, tokom pucnjave u pabu na Badnje veče, jedna žena je poginula, ima povrijeđenih

U Engleskoj, tokom pucnjave u pabu na Badnje veče, jedna žena je poginula, ima povrijeđenih

Britanska policija otvorila je istragu o ubistvu nakon što je jedna žena smrtno ranjena u pabu u engleskom okrugu Merzisajd na Badnje veče, prenosi Skaj njuz.

Ona i trojica muškaraca prebačeni su u bolnicu sa ranama od vatrenog oružja nakon incidenta u pabu Lajthaus in u Volasiju nešto posle 23.50.

Žena je kasnije proglašena mrtvom, a njenoj porodici pomaže posebno obučeno osoblje.

Policija je saopštila da je još nekoliko ljudi povređeno.

Bezbednosni perimetar je postavljen u tom području dok policija razgovara sa svedocima i pregleda snimke CCTV-a.

Nadzornik detektiva Dejv Mekoren rekao je: „Istraga je u ranoj fazi. Imamo nekoliko policajaca u selu Volas koji sprovode temeljnu istragu kako bi razumeli šta se tačno dogodilo i preduzeli hitne mere.“

„Žena je tragično umrla na Božić, dok je nekoliko osoba na lečenju u bolnici, a naša razmišljanja i saosećanja su sa porodicom žrtve.

Apelujem na sve koji su sinoć bili na svetioniku u selu Volas, koji su bili svedok incidenta ili imaju mobilni telefon ili video snimak onoga što se desilo da nam se hitno jave jer možda imaju informacije koje su od vitalnog značaja za našu istragu. – saopštila je policija.

„Verujemo da je napadač napustio parking paba u vozilu tamne boje – vjerovatno tamnom mercedesu – ubrzo nakon pucnjave i molimo sve koji su to videli da nam se odmah jave“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, tri osobe su povrijeđene u centru Hanovera u ranim jutarnjim satima u nedjelju od posljedica pucnjave u diskoteci.