Đukanoviću pojačano lično obezbjeđenje, dodatne mjere za mjesto stanovanja, trase kojima se kreće

Đukanoviću pojačano lično obezbjeđenje, dodatne mjere za mjesto stanovanja, trase kojima se kreće

Uprava policije (UP) pojačala je sve vidove osiguranja bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, tvrdi za portal „Standard“ izvor iz UP.

Prema istom izvaru, poslije otkrivanja informacije o mogućoj pripremi atentata na nekadašnjeg predsjednika Crne Gore nadležne službe uvele su dodatne resurse u obezbjeđenje objekta stanovanja bivšeg predsjednika, trasa kojima se on kreće, njegovo fizičko obezbjeđenje, kao i kontra-obavjštajna zaštita.

Mediji su prije dva dana objavli da je Đukanović obavijestio nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

„Raniji predsjednik je dobio navedenu informaciju od određenih međunarodnih zvaničnika iz obavještajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe“, prenijele su „Vijesti“ odgovor kancelarije bivšeg predsjednika na njihovo pitanje da li je ga je bilo ko iz bezbjednosnog sektora obavijestio da mu je ugrožena bezbjednost, odnosno, da se na njega priprema atentat.

Podsjetimo, Agencija za nacionalnu bezbjednost je od srijede 10. jula posjedovala operativna saznanja da se na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića navodno priprema atentat, ali o tome nije obavjestila ni Upravu policije, ni tužilaštvo.

“Iako su čelnici Agencije za nacionalnu bezbjednost povjerljivu informaciju o pripremi atentata na Mila Đukanovića dobili još u srijedu popodne 10. jula, direktno iz kabineta bivšeg predsjednika Crne Gore, o alarmantnoj bezbjednosnoj prijetnji nijesu obavijestili ni Upravu policije ni državno tužilaštvo”, naveli su iz UP.

Inače, bivši crnogorski predsjednik, shodno zakonu, ima pravo na stalno lično obezbjeđenje u skladu sa bezbjednosnom procjenom koju utvrđuje nadležni organ, ANB, u skladu sa zakonom.