Crna Gora nadoknadila minus 18 i izborila opstanak u A diviziji

Crna Gora nadoknadila minus 18 i izborila opstanak u A diviziji

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je danas selekciju Mađarske 76:68 u meču za 13. mjesto na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, čime je u direktnom okršaju za opstanak uspjela da sačuva mjesto u A diviziji.

Crna Gora je imala 18 poena zaostatka u prvom poluvremenu – Dominika Ba je pogodila u 18. minutu za 48:30, čime je djelovalo da su izabranice Vladana Radovića pred nemogućom misijom.

Ali, u nastavku su Crnogorke odigrale maestralno. Prvo su u 16. minutu prišle na 50:47, a nakon trojke Bigović bilo je 58:55 pred odlučujući dionicu.

U 32. minutu Lana Vukčević je izjednačila (58:58), da bi odmah zatim Savković preokrenula (60:58). Uslijedila je velika drama, igra koš za koš, da bi dva minuta prije kraja, nakon maestralne asistencije Savković, Bigović pogodila za 68:66.

Na minut i 34 sekunde prije kraja Holc je izjednačila (68:68), ali Crnogorke se nijesu usplašile. Savković je pogodila trojku, potom je van linije 6,75 precizna bila Bigović, da bi tačku na utakmicu stavila Savković sa penala, čime je kompletirana serija 8:0.

Najefikasnija je bila Jelena Bulajić sa 30 poena, uz pet skokova. Jovana Savković je dodala 18 poena, uz pet asistencija i tri skoka, a Milena Bigović je imala 15 poena, sedam skokova i šest ukradenih lopti.

Lana Vukčević je meč završila sa osam poena uz 12 skokova, Atina Radević je imala četiri, a Marija Baošić poen.

Tako je naša reprezentacija pored brojnih problema u veoma jakoj konkurenciji uspjela da ispuni primarni cilj i izbori opstanak.