Dan državnosti Crne Gore u Ljubljani obilježen polaganjem vijenca na Spomenik narodnim herojima

Dan državnosti Crne Gore u Ljubljani obilježen polaganjem vijenca na Spomenik narodnim herojima

Na spomen obilježju na Trgu narodnih heroja u Ljubljani, između ostalih, uklesano je i ime narodnog heroja iz Crne Gore Milovana Šaranovića, koji je kao komandant partizanskih jedinica stradao na teritoriji Slovenije 1943.

Ambasada Crne Gore u Ljubljani je, povodom 13. jula – Dana državnosti, u saradnji sa Savezom udruženja boraca za vrijednosti NOB-a Slovenije organizovala ceremoniju polaganja vijenca na spomen obilježju „Grobnica narodnih heroja“ u tom gradu.

Vijenac je položila optavnica poslova Ambasade u Ljubljani Jelena Vuković, uz prisustvo počasne garde Vojske Slovenije, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici Saveza udruženja boraca za vrijednosti NOB-a Slovenije i grada Ljubljane, kao i počasni konzul Crne Gore u Sloveniji Vojislav Kovač i predstavnici udruženja Crnogoraca u toj zemlji.

„Na spomen obilježju na Trgu narodnih heroja u Ljubljani, između ostalih, uklesano je i ime narodnog heroja iz Crne Gore Milovana Šaranovića, koji je kao komandant partizanskih jedinica stradao na teritoriji Slovenije 1943. godine“, podsjeća se u saopštenju.