Komnenović: Opštine da upravljaju svojim prostorom, očekujemo podršku Vlade i Skupštine

Komnenović: Opštine da upravljaju svojim prostorom, očekujemo podršku Vlade i Skupštine

Predsjednici šest primorskih opština očekuju podršku Vlade i Skupštine za predlog da se JP Morsko dobro ukine, odnosno upravljanje obalom stavi u ingerenciju lokalnih samouprava.

To je u „Bojama jutra“ na TV Vijesti rekao predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović. Istakao je da su u tom stavu jedinstveni rukovodioci svih primorskih opština, imajući u vidu da je, kako naglašava, riječ o nefunkcionalnom sistemu.

Uloga tog javnog preduzeća bi, dodao je, trebalo da postane kontrolna, što će, ističe, biti jedan od predloga koje će radna grupa uputiti Vladi.

Komnenić je rekao da će Skupštini biti upućen predlog zakonskog rješenja za regulisanje ovog pitanja u naredne dvije sedmice, a iz Morskog dobra poručuju da će poštovati odluku Vlade.

„To je recidiv prošlosti, to je recidiv upravljanja prošlog režima. Nažalost, ta praksa ne smije da se nastavlja. Ona je, da kažemo, nastavljena u nekom obliku. Niti je ovo upereno protiv Morskog dobra, ni prema kome, jednostavno, radi se o Zakonu o lokalnoj samoupravi prije svega. Rekli smo juče da evropska povelja o lokalnim samoupravama i predviđa da opštine upravljaju svojim prostorom, to je valjda osnova cijele priče, nisu samo prihodi u pitanju“, kazao je Komnenović u jutarnjem programu TV Vijesti.