Petković: Sinhornizovana antisrpska kampanja iz Zagreba i Prištine, Vučića u samo jednom intervjua pomenuli čak 29 puta

Petković: Sinhornizovana antisrpska kampanja iz Zagreba i Prištine, Vučića u samo jednom intervjua pomenuli čak 29 puta

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je na djelu sinhornizovana antisrpska kampanja i udruženi napadi iz Zagreba i Prištine na predsjednika Aleksandra Vučića, državu Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, sa ciljem destabilizacije situacije i izazivanja novih tenzija na prostoru Zapadnog Balkana.

„Dio specijalnog medijsko-propagandnog rata je i najnoviji intervju koji je potpisala Donika Gervala Švarc, a zapravo diktirao sam Aljbin Kurti za hrvatski Večernji list, koji je dat sa jednim jedinim ciljem – da se demonizuju Vučić i srpski narod, i to od strane onih koji su najodgovorniji za sve sukobe koji posljednje dvije decenije bukte na ovim prostorima i koji su krivci za najveća stradanja i etnička čišćenja Srba od Drugog svjetskog rata“, izjavio je Petković, pa nastavio:

„Kada ne mogu da govore o ekonomskim uspjesima, o projektima i novim radnim mjestima, jer su to misaone imenice, niti o miru i kompromisu, jer su to zabranjeni pojmovi za njih, u Prištini udaraju u ratne bubnjeve i ponovo zveckaju oružjem ne bi li prikrili tragove svoje katastrofalne politike i izbjegli formiranje Zajednice srpskih opština, koja je potpisana i dogovorena u dijalogu prije punih 11 godina“, rekao je Petković.

Kako je naveo, taj politički pamflet u Večernjem listu, kao proizvod monologa istomišljenika, nije baziran ni na činjenicama, ni na istini, već je ogledalo čiste i ogoljene mržnje i opsesije prema Aleksandru Vučiću.

On je ocijenio da o tome svjedoči i podatak da su ga na pune tri strane intervjua pomenuli čak 29 puta, što jasno pokazuje da je on najveća brana i trn u oku onima koji žele da vide slabu i poraženu Srbiju.

„To vam, gospodo, koliko god se upinjali, nikada neće poći za rukom, dok Srbiju vodi upravo onaj protiv koga se tako silovito borite! Mi ćemo nastaviti da čuvamo mir i zalažemo se za kompromis i održivu normalizaciju odnosa, a Priština nek nastavi da zapaljivom retorikom širi mržnju i netrpeljivost i priziva nove sukobe. Njihove riječi govore o njima“, zaključio je Petković.