Gujon: Kancelarija će uvijek i na svakom mjestu podsjećati na stradanja srpskog naroda

Gujon: Kancelarija će uvijek i na svakom mjestu podsjećati na stradanja srpskog naroda

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon izjavio je danas, povodom obelježavanja 32. godišnjice od zločina nad više od 3.200 Srba u Podrinju i Birču, da će jedan od ciljeva Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju biti da svojim radom učini da svjetska javnost sazna punu istinu o slabo poznatim zločinima nad srpskim narodom tokom rata devedesetih godina.

Gujon je istakao da će, u trenucima kada moćnici pokušavaju da naprave hijerarhiju među žrtvama, često ignorišući žrtve srpske nacionalnosti, Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju uvek i na svakom mjestu podsjetiti na nevino stradanje srpskog naroda i tražiti pijetet i poštovanje za njih i njihove porodice.

Gujon je naveo da je samo na području opština Srebrenica i Bratunac stradalo oko 2.500 Srba i da su napadi na srpska sela započeti na Đurđevdan 1992. godine upadom jedinica Nasera Orića u srebrenički zaseok Gnion i bratunačko selo Gostolj, kada je zvejrski ubijeno petoro ljudi, najavili tragičnu sudbinu srpskog naroda u narednim godinama rata, saopštila je Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju.