Mesi nadmašio Ronalda rekordom na Instagramu

Mesi nadmašio Ronalda rekordom na Instagramu

Lionel Mesi je ponovo pobjedio Kristijana Ronalda sa još jednim podvigom ostvarenim na prelomu nedjelje.

Nakon što je Mesi poveo Argentinu do prvog uspeha na Svjetskom prvenstvu u 36 godina pobjedom nad Francuskom u nedjeljnom finalu u Kataru, mnogi ljubitelji fudbala smatrali su da je zvijezda broj 10 zatvorila debatu o tome ko je najveći igrač modernog doba – ako ne i svih vrijemena.

Iako je ovo pitanje mišljenja, činjenice i zapise je mnogo teže osporiti.

Mesi je u ponedeljak prekinuo još jednu hvalivši se objavom sportiste na Instagramu koja je najviše lajkovala svih vrijemena.

Nekoliko sati nakon što je upotpunio svoj ormar s trofejima jedinim velikim srebrnim priborom koji mu je do sada izmicao, Mesi je postavio kolekciju od 10 fotografija sa snimkom sebe dok se nalazi na Svjetskom prvenstvu na stadionu Lusail na čelu.

Za samo 18 sati, objava je premašila 48 miliona lajkova i stoga je pretekla fotografiju koju je Ronaldo objavio na kojoj on i Mesi igraju šah u novembru u okviru marketinške kampanje za Louis Vuitton, koja je imala samo 42 miliona lajkova.

„PRVACI SVjETA!!!!!!“, napisao je Mesi u naslovu svog rekordnog posta.

„Toliko puta sam to sanjao, toliko sam želeo da ni peni još uvek nije pao, ne mogu da vjerujem……

„Hvala puno mojoj porodici, svima koji me podržavaju i svima [onima] koji su verovali u nas. Još jednom smo pokazali da su Argentinci, kada se borimo zajedno i ujedinjeni, sposobni da ostvare ono što smo zacrtali.

„Zasluga pripada ovoj grupi, koja je iznad individualnosti. To je snaga svih koji se bore za isti san, to je bio i san svih Argentinaca… Uspeli smo!!!“, zaključio je, pre nego što je napisao „Hajde Argentino, jebote!!!!!“

Iako Mesi vodi Ronalda sa najvećom objavom sportiste, njegova poruka je i dalje druga na listi svih vremena posle čuvene fotografije jajeta koja je lajkovana 56,2 miliona puta.

Što se tiče broja pratilaca, Ronaldo ostaje najveća Instagram zvijezda sa 519 miliona pratilaca, u poređenju sa Mesijevih 400 miliona.