Modrić želi da igra Ligu nacija, nesiguran oko Eura 2024

Modrić želi da igra Ligu nacija, nesiguran oko Eura 2024

Hrvatski vezni fudbaler Luka Modrić rekao je da namjerava da igra za balkansku naciju do finala Lige nacija u junu sledeće godine, ali tek treba da odluči o svom učešću na Evropskom prvenstvu 2024.

Modrić je pomogao Hrvatskoj da osvoji bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je u subotu savladala Maroko sa 2-1 u plej-ofu za treće mjesto, pošto su završili kao vicešampioni na prvenstvu 2018. u Rusiji.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekao je ove nedjelje da će Modrić vjerovatno nastupiti za njih na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj uprkos njegovim godinama ako se tim kvalifikuje, ali je 37-godišnjak u subotu rekao da će razmotriti svoje opcije.

„O mojoj budućnosti? Ne znam da li ću igrati do Eura u Njemačkoj. Moram da idem korak po korak“, rekao je Modrić za beIN Sports.

„Uživam u reprezentaciji i osećam se srećno. I dalje mislim da mogu da nastupim na visokom nivou.

„Onda će posle, biti više vrijemena za razmišljanje o evru. Sada treba (ići) korak po korak i nastaviti bar do Lige nacija, a onda ćemo videti.

Plejmejker je rekao da je osvajanje bronzane medalje veoma važno za njega i njegov tim.

„Ovom medaljom potvrđujemo da Hrvatska igra važnu ulogu u svjetskom fudbalu. A Katar napuštamo kao pobjednici“, dodao je on.