Francuska se bori da obuzda virus uoči finala Svjetskog prvenstva

Francuska se bori da obuzda virus uoči finala Svjetskog prvenstva

Selektor Francuske Didije Dešan rekao je da njegov tim preduzima „što je moguće više mjera predostrožnosti“ kako bi osigurao da virus koji se širi timom ne utiče na njihove pripreme uoči nedjeljnog finala Svjetskog prvenstva u fudbalu protiv Argentine.

Nekoliko igrača iz francuskih redova obolelo je od misteriozne bolesti, a defanzivni dvojac Rafael Varan i Ibrahima Konate nisu mogli da učestvuju na treningu u petak, zajedno sa napadačem Barselone Usmanom Dembeleom.

Ovo je uslijedilo nakon što su Adrijen Rabio i Dajot Upamekano propustili pobedu u polufinalu protiv Maroka u srijedu zbog bolesti – pri čemu je prvi bio zatvoren u hotelskoj sobi iz predostrožnosti.

Francuska, koja pokušava da postane prvi tim od Brazila 1962. koji će zadržati Svetsko prvenstvo, izvestila je da igrači pate od niza simptoma koji uključuju temperaturu, stomačne probleme i glavobolje.

Igrači iz Brazila su prijavili slične pritužbe ranije na turniru, a Deschamps je ranije tvrdio da klimatizacija na različitim stadionima pruža idealno okruženje za razvoj virusa.

„Pokušavamo da preduzmemo što je moguće više mera predostrožnosti, da se prilagodimo koliko je potrebno i nastavimo sa tim“, rekao je Dešan na konferenciji za novinare u subotu.

„Očigledno bi bilo bolje da se ovo ne dešava, ali mi to rešavamo što je moguće bolje sa našim medicinskim osobljem.

„Trudimo se da se što bolje nosimo sa situacijom i ostanemo mirni i fokusirani. Kasnije ću danas dobiti više informacija i razmisliti o tome večeras, a možda i sutra. I naravno, radujemo se što ćemo biti spremni za ovu važnu utakmicu.”

Međutim, nedavni izveštaji su bili pozitivni za Francusku sa čitavim timom koji je dovoljno dobar da trenira u subotu popodne uoči finala – vest koja će biti pojačanje za Les Bleus s obzirom na njihov smanjeni red, jer su Aurelijen Čuameni i Teo Ernandez takođe propustili sesiju u petak .

Francuska je već bila opustošena povrijedama uoči turnira, a igrači poput Pola Pogbe, N’Golo Kantea, Karima Benzeme i Kristofera Nkunkua isključeni su prije nego što je lopta izbačena u Kataru.

Uoči njihove pokušaje da podignu čuveni trofej za drugo Svetsko prvenstvo uzastopno, kormilar Francuske Ugo Ljoris rekao je da ne postoji način da se zaštiti od bolesti koja pogodi kamp i da je njegov i posao njegovih saigrača da odbace probleme van njihove kontrole. .

„Nikada nismo zaista spremni za ovakve stvari, ali pokušavamo da se pripremimo na najbolji mogući način“, rekao je igrač Totenhema.

„Ostajemo fokusirani i naravno da smo veoma uzbuđeni što ćemo igrati u finalu Svjetskog prvenstva.