Milošević pozvao „Njemca“ pod BiH zastavu za baraž sa Ukrajinom

Milošević pozvao „Njemca“ pod BiH zastavu za baraž sa Ukrajinom

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević objavio je spisak igrača na koje računa za mečeve baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Prvi poziv među „zmajeve“ stigao je fudbaleru Kelna Denisu Huseinbašiću , koji je nedavno dobio dozvolu FIFA za promjenu sportskog državljanstva s obzirom na činjenicu da je nastupao za mladu reprezentaciju Njemačke.

Kao što je ranije najavljeno, povratnik u reprezentaciju je Anel Ahmedhodžić , koji je „izgladio odnose“ s FSBiH i biće uzdanica Miloševića u odbrani.

Prva prepreka „zmajevima“ na putu ka eventualnom plasmanu na EURO biće Ukrajina.

Ova utakmica polufinala baraža se igra 21. marta u Zenici s početkom u 20:45 časova.

Ukoliko Miloševićevi izabranici pobijede, uslijediće finale baraža 26. marta u Sarajevu protiv pobednika duela Izrael – Island.

U slučaju da BiH izgubi od Ukrajine, odmjeriće snage s poraženom reprezentacijom iz pomenutog duela, ali će to biti prijateljski meč bez rezultatskog značaja.

PJANIĆ I DŽEKO „PERJANICE“

Prema Miloševićevoj odluci, najbolji tim BiH u ovom trenutku čine:

Golmani: Ibrahim Šehić (Al-Kalidž), Nikola Vasilj (Sankt Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaka);

Odbrana: Amar Dedić (Red Bul Salcburg), Jusuf Gazibegović (Šturm Grac), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Šefild junajted), Adrian Leon Barišić (Bazel), Denis Hadžikadunić (Hamburger SV), Renato Gojković (Orenburg), Nihad Mujakić (Ankaragucu MKE);

Sredina: Rade Krunić (Fenerbahče), Gojko Cimirot (Al-Fahja), Ivan Bašić (Orenburg), Benjamin Tahirović (Ajaks), Miralem Pjanić (Šardžah), Denis Huseinbašić (Keln), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Amar Rahmanović (Krilja Sovjetov);

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augzburg), Haris Tabaković (Herta), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Said Hamulić (Lokomotiva Moskva), Smail Prevljak (Herta) i Dal Varešanović (Rizespor).