Roze: Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke, Zvezda živi da se nadmeće

Roze: Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke, Zvezda živi da se nadmeće

Lajpcig će sutra od 21 čas u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona dočekati Crvenu zvezdu. Susret njemačkog i srpskog kluba predstavljače između ostalog priliku Marku Rozeu da se revanšira crveno-bijelima za najbolniji udarac u trenerskoj karijeri i eliminaciju u periodu kada je predvodio Salcburg.

„Naravno da smo gledali i analizirali protivnika. Imaju određene principe u igri bez lopte, odbrana im je orijentisana čovjek na čovjeka i brane svoj gol svim raspoloživim snagama. Ipak, imaju i ofanzivni potencijal. Piter Olajinka, Šerif Endijae i Hvan In Bom donose ekipi brzinu. Žive da se nadmeću i takmiče, te nas sjutra očekuje mnogo posla. Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke“, rekao je Roze pred susret za crveno-belima.

Strateg Lajpciga potom je istakao da su svi igrači izuzev Vilija Orbana i El Šadaja Bitšijabua u konkurenciji za utakmicu.

„Duel protiv Darmštata je bio važan za nas. Uspjeli smo da odmorimo Ksavera Šlagera i vratimo mu potrebnu energiju. Amadu Hajdara i Beni Henriks, su dobili važne minute posle povreda, a šansu su dobili i ostali igrači. Fudbaleri polako hvataju ritam… Dani Olmo će takođe imati veću ulogu sutra nego za vikend“ , rekao je Roze.