Zvijezda Mančester junajteda ponovo uhapšena

Zvijezda Mančester junajteda ponovo uhapšena

Napadača Mančester junajteda Mejsona Grinvuda uhapsila je policija Velikog Mančestera zbog navodnog kršenja uslova kaucije koji su postavljeni nakon prvobitnog hapšenja u januaru pod optužbom za silovanje i napad.

Grinvud (21) priveden je rano u subotu u svojoj kući u Boudenu, u Velikom Mančesteru, a brojni izveštaji britanskih medija sugerišu da je pokušao da kontaktira svoju navodnu žrtvu.

Fudbaler engleske reprezentacije prvi put je uhapšen u januaru nakon što je njegova bivša partnerka Harijet Robson objavila šokantne slike i video snimke na internetu, koja je tvrdila da ju je Grinvud izložio nasilju u porodici i seksualnom napadu.

Takođe je ispitan zbog navoda da je navodnoj žrtvi izrekao „pretnje ubistvom“.

Grinvud je pušten iz policijskog pritvora 2. februara i čeka dalji razvoj događaja u njegovom slučaju. U junu mu je produžena kaucija.

Pretpostavlja se da je Mančester junajted svestan poslednjeg hapšenja Grinvuda, ali odbija da komentariše dok je policijska istraga u toku.

Klub ostaje suspendovan na neodređeno vrijeme nakon prvobitnih navoda.

Portparol policije Velikog Mančestera potvrdio je u subotu da je 21-godišnji muškarac uhapšen i da trenutno napreduju sa istragom.

„Policija Velikog Mančestera upoznata je sa optužbama u vezi sa 21-godišnjim muškarcem koji je prekršio uslove za kauciju i hapšenje je izvršeno u subotu, 15. oktobra 2022.“, navodi se u saopštenju.

„U ovom trenutku istraga je u toku.“

Grinvud je bio visoko ocenjen proizvod omladinske akademije Mančester junajteda i prvi put je potpisao ugovor sa klubom sa šest godina pre nego što je debitovao u prvom timu sa 17.

Odigrao je 129 utakmica za Mančester junajted, postigao 35 golova i imao je jednu utakmicu za Englesku, ali ga šef Geret Sautgejt nije ponovo izabrao nakon što je prekršio smernice za Covid-19 u hotelskom hotelu posle pobede njegove zemlje od 1:0 na gostovanju Islandu u septembar 2020.