Vujičić: Budvanska OKG je procesuirana po mojoj prijavi

Vujičić: Budvanska OKG je procesuirana po mojoj prijavi

Nosilac liste “dr Vujičić Božidar – Za stvarne promjene“, Božidar Vujičić kazao je da je u protekle dvije decenije dosta toga uradio kako bi zaštitio interese građana Budve.

“Živimo u vremenu u kome, ako se sami ne hvalite malo ko će vas pohvaliti, zato koristim priliku da podsjetim javnost, šta sam do sada postigao za građane Budve. Kao odbornik SNP-a u periodu od 2005. do 2009. godine, sve odborničke nadoknade ustupio sam JVU Vrtići Budva.Podnio sam inicijativu Ustavnom sudu za ocjenu zakonitosti odluke o naplaćivanju vode i tretmana otpadnih voda, kojom je DPS godinama naplaćivao nezakonito taksu na vodomjere, u početku po 8 eura kasnije po 4 eura, a privrednicima duplu cijenu vodosnabdijevanja. Inicijativa je usvojena i odluka stavljena van snage. Samo od nezakonitog naplaćivanja takse na vodomjere DPS je godišnje potkradao građane za 4 miliona eura”, istakao je Vujičić.

Podsjeća da je 2013. godine podnio krivičnu prijavu protiv OKG koja je procesuirana.

“Ja sam obaviješten od tužiteljke Lidije Vukčević da je grupa optužena po prijavi koju sam podnio. Godine 2016. OKG priznala je svoja nedjela i kao rezultat svega opštini Budva vraćena je 1/3 TQ Centra Plaza u vrijednosti od 19,5 miliona eura, iste godine višedecenijsku vlast u Budvi je izgubila Demokratska partija socijalista. Na moju inicijativu, prilikom usvajanja DUP-a Budva centar, TN “Slovenska plaža” podijeljno je u dvije, umjesto u planiranu jednu urbanističku parcelu, tako da je put od bulevara do plaže, kroz TN Slovensku plazu, ostao javni put, koji mogu svi građani i gosti da koriste.Na moju inicijativu 42. Vlada Crne Gore uvela je moratorijum na DUP Budva Centar i DUP Bečići, do usvajanja Prostorno urbanističkog plana opštine Budva. Moratorijum je ukinut od strane premijera 43. Vlade Dritana Abazovića, iako PUP još uvijek nije usvojen”, naglasio je on i dodao:

“Već dvije godine se pred Privrednim sudom u Podgorici vodi spor po mojoj tužbi, radi utvrđivanja ništavosti Sporazuma o prenosu akcija, koje predstavljaju državni kapital u Budvanskoj rivijeri na Vladu CG, kako bi Opština Budva stekla pravo korišćenja akcija u iznosu od 100 miliona eura, jer je državnu imovinu u preduzeće unijela Opština Budva, odnosno građani Budve. Prvi sam zagovornik otvorenih izbornih listi u Crnoj Gori, postigao sam značajan uspjeh u informisanju građana o biračkom pravu, koje im potkradaju podnosioci izbornih listi. Mnogi građani su shvatili da vlast nije izraz volje građana nego malog broja podnosilaca izbornih listi, koji su ukrali vlast od građana. Svakako raduje činjenica da je i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u dva navrata javno istakao neophodnost otvaranja izbornih listi”, zaključio je Vujičić.