Ukinute vize za Crnu Goru državljanima Saudijske Arabije ovog ljeta

Ukinute vize za Crnu Goru državljanima Saudijske Arabije ovog ljeta

Vlada je privremeno ukinula vize za državljane Saudijske Arabije tokom ljetnje turističke sezone, ali najavljivano dovođenje saudijske niskobudžetne avio-kompanije Flynas u Crnu Goru preko redovnih sezonskih letova na relaciji Rijad-Tivat i time otvaranje novog turističkog tržišta za naše hotelijere i ugostitelje u Saudijskoj Arabiji potpuno se izjalovilo i od toga za ovo ljeto neće biti ništa, prenose Vijesti nezvanično.

Kompanija je trebalo da leti od 1. juna do 30. septembra, a za taj period se odnosi i privremena vizna liberalizacija.Iz Aerodroma Crne Gore (ACG) u srijedu kada je trebalo da bude obavljen prvi ovosezonski najavljeni let Flynasa iz Rijada za Tivat, umjesto fotografije saudijskog “airbusa A320” koji prolazi kroz tradicionalni pozdrav vodenih topova vatrogosnih vozila na aerodromu, stiglo je šturo saopštenje da je ta kompanija “zbog hroničnog nedostatka aviona i osoblja s kojim se suočava kompletna avio-industrija, privremeno odložila početak saobraćanja iz Rijada za Tivat, koje je bilo planirano danas”.

Međutim, nije odložen samo prvi, već svi ranije obećavani letovi iz glavnog grada Saudijske Arabije za Crnogorsko primorje, a koji su trebali da se obavljaju od 1. juna do 30. septembra, tri puta nedjeljno. To znači da su izgubljene 53 rotacije i očekivani promet od najmanje oko 12 hiljada putnika u oba smjera.

Iz ACG su izbjegli da zvanično potvrde u odgovoru na pitanje zbog čega je Flynas u potpunosti odustao od ranije najavljivanog redovnog sezonskog saobraćaja između Rijada i Tivta. ”ACG su informisali javnost da je niskobudžetna saudijska kompanija Flynas, kako su objasnili, zbog sopstvenog hroničnog nedostatka aviona i osoblja s kojim se suočava kompletna avio-industrija, privremeno odložila početak letova iz Rijada za Tivat koji je trebalo da se realizuju od 1. juna. U zvaničnom dopisu, kompanija je navela da se izvinjava zbog promjena i navodi da su u procesu obezbjeđivanja aviona i da je samo u pitanju trenutak potvrde novog termina za početak realizacije letova ka Crnoj Gori”, rečeno je u ACG.