U SDT je završeno je saslušanje Verice Maraš

U SDT je završeno je saslušanje Verice Maraš

U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) završeno je saslušanje bivše izvršne direktorice Plantaža Verice Maraš. Ona je jutros oko devet časova privedena na saslušanje u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Maraš je na čelu te kompanije bila od 2008. do 2020.godine, a uhapšena je zbog sumnje za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, prenosi RTCG.

Specijalni tužilac Vukas Radonjić je juče za Radio Crne Gore saopštio da je riječ o zaključenju vansudskog poravnanja između „Plantaža“ i OMP Inženjering iz Podgorice, u vezi čega se već sprovodi istraga protiv pojedinih okrivljenih članova Odbora direktora oštećenog društva i to po krivičnoj prijavi SPO, same kompanije i NVO Alternativa.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je procijenjena vrijednost štete, koja joj se stavlja na teret, iznosi preko pet miliona eura.

Prethodno je 11. jula po nalogu SDT-a uhapšeno šest bivših članova Odbora direktora „Plantaža“, koji se sumnjiče da su donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnaju između „Plantaža“ i „OMP Inženjering“ iz Podgorice.

Tada su uhapšeni bivši predsjednik Odbora direktora Plantaža Veselin Vukotić, te Sead Šahman, Božo Mihailović, Duško Perović, Đorđije Rajković i Anica Hajduković, koja je puštena da se brani sa slobode.