Tijelo pronađeno u meksičkom odmaralištu, vjeruje da je nestao radio voditelj

Veruje se da je telo pronađeno ranije ove nedelje u jednom meksičkom odmaralištu telo nestalog bivšeg radio voditelja, iako su forenzički testovi na čekanju, saopštile su u subotu lokalne vlasti.

Kandida Kristal Vaskez, bivša radijska voditeljka koja je takođe radila na komunikacijama za lokalnu policiju, prijavljen je kao nestanak krajem jula.

Gradonačelnik Mazatlana na meksičkoj obali Pacifika Luis Giljermo Benitez rekao je novinarima u subotu da se čekaju testovi koji će potvrditi da je telo pronađeno u četvrtak Vaskez, ali „sve ukazuje da je to ona”.

U saopštenju državnog tužioca u petak se navodi da su članovi porodice identifikovali telo kao Vaskez, ali da još ne može da potvrdi da je telo u raspadanju njeno bez rezultata genetskih testova koje je obavio.

Policija je pronašla telo kako pluta u kanalu u Mazatlanu.

Meksički mediji opisali su Vaskeza kao novinara. Komitet za zaštitu novinara rekao je Rojtersu da još istražuje da li je ona novinarka i da li je njena smrt motivisana njenom profesijom.

2022. je već najsmrtonosnija zabeležena godina za članove meksičke štampe, sa najmanje 18 ubijenih novinara do sada, prema članu 19.