Tatjana Patitz, supermodel 80-ih i 90-ih, umrla u 56.

Tatjana Patitz, supermodel 80-ih i 90-ih, umrla u 56.

Tatjana Patitz, jedan iz elitne grupe slavnih supermodela koji su krasili naslovnice časopisa 1980-ih i 90-ih i pojavili se u filmu Džordža Majkla „Freedom! ’90” muzički spot, preminula je u 56. godini.

Paticinu smrt u oblasti Santa Barbare u Kaliforniji potvrdila je njena njujorška agentica Korin Nikolas u agenciji Model CoOp. Nikolas je rekao da je uzrok bolest, ali nije imao više detalja.

Patitz, koja je rođena u Nemačkoj, odrasla u Švedskoj, a kasnije je ostvarila svoj život u Kaliforniji, bila je poznata kao deo elitnog šačice „originalnih“ supermodela, koji se pojavljuje u Majkl videu zajedno sa Kristi Tarlington, Lindom Evanđelistom, Naomi Kembel i Sindi. Cravford.

Bila je miljenica modnog fotografa Pitera Lindberga, koji je istakao njenu prirodnu lepotu na svojoj čuvenoj fotografiji iz 1988. „Bele košulje: Šest supermodela, Malibu“ i na naslovnoj strani britanskog Vogue-a iz 1990. godine – što je navelo Majkla da glumi grupu u svom videu za sinhronizaciju usana. , prema Vogueu.

Časopis je citirao svog globalnog uredničkog direktora, Anu Vintur, koja je rekla da je Patitz „uvek bio evropski simbol šika, kao što Romi Šnajder-susreće Moniku Viti. Bila je daleko manje vidljiva od svojih vršnjaka — misterioznija, odraslija, nedostižnija — i to je imalo svoju privlačnost.

U intervjuu iz 2006. Patitz je rekao da je zlatno doba supermodela završeno.

„Postojala je prava era, a razlog za to je taj što je u to unet glamur“, rekla je ona u časopisu Prestige Hong Kong. „Sada su poznate ličnosti i glumice preuzele vlast, a modeli su potpuno na zadnjem sedištu.“

Takođe je primetila da su modeli iz njene ere imali zdraviju građu.

„Žene su bile zdrave, a ne ove mršave manekenke kojima više niko ne zna kako se zovu“, rekao je Patitz.