Šimun posjetio Tursumovića: Najavio da će napadnuti ljekar i njegova porodica imati punu podršku Vlade

Šimun posjetio Tursumovića: Najavio da će napadnuti ljekar i njegova porodica imati punu podršku Vlade

Dan kad je napadnut doktor Tursumović je najteži dan za zdravstveni sistem Crne Gore. Došao sam ovdje da pošaljem jasnu poruku podrške, ali i iz ljudske obaveze prema kolegi, koji je zadužio svoj grad i ustanovu u kojoj radi, kazao je ministar zdravlja Vojislav Šimun, nakon što je u pljevaljskoj bolnici posjetio ljekara Ilhana Tursumovića, koji je poslije napada od strane pacijenta uspješno operisan i oporavlja se od nanijetih povreda, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi u saopštenju, direktorica Doma zdravlja Pljevlja dr Branka Stanković i doktori koji su operisali dr Tursumovića dr Zoran Tabaš i dr Žarko Čolović, upoznali su Šimuna sa tokom liječenja i njegovim trenutnim stanjem,

„A dr Tursumović se zahvalio kolegama i ministru na posjeti i interesovanju, ali i cjelokupnom sistemu na koordinaciji i brzoj reakciji, koja mu je spasila život“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je posjeti prisustvovao i predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš.

Šimun je poručio da će doktor Tursumović i njegova porodica imati punu podršku zdravstvenog resora i ostalih resora u Vladi.

„Moram iskazati duboku zahvalnost sugrađaninu Emiru Loju, koji je odbranio doktora od napadača, kao i čitavom osoblju pljevaljske bolnice, na čelu sa doktorima Tabašom i Čolovićem, čije su izvanredne hirurške sposobnosti spasile život našem doktoru“, istakao je.

Šimun je kazao da je Ministarstvo zdravlja i ranije preduzelo odgovarajuće aktivnosti da podigne svijest građana o sve učestalijim napadima na zdravstvene radnike, ali i konkretne mjere usmjerene na podizanje nivoa bezbjednosti zdravstvenih radnika na njihovim radnim mjestima.

„Smatram da nakon ovog dešavanja i ostali nadležni resori moraju da pruže mnogo konkretniju i intenzivniju podršku u ovim aktivnostima, jer, kao što sam izjavio prije par dana, ovaj nemili događaj predstavlja poslednji alarm za cjelokupno društvo. Prosto moramo iz ove situacije izaći humaniji, solidarniji i sa porukom da se ovakav tragičan događaj nikada više ne ponovi“, zaključio je Šimun.