Selektor Portugala ne žali što je izostavio Ronalda protiv Maroka

Selektor Portugala ne žali što je izostavio Ronalda protiv Maroka

Menadžer Portugala Fernando Santos izjavio je da neće promeniti svoju odluku da Kristijana Ronalda ostavi na klupi čak ni nakon što je njegov tim ispao sa Svjetskog prvenstva zbog poraza od Maroka sa 1:0. četvrtfinalni meč u subotu.

Najbolji golgeter svih vrijemena Portugala sa 118 golova u 195 nastupa, Ronaldo je bio na klupi za pobedu od 6-1 nad Švajcarskom u 16 ​​finala, gde je 21-godišnji Ramos postigao tri u samo četvrtom nastupu.

Ronaldo je pobjegao sa terena nakon poslednjeg zvižduka i uznemireno plačući dok su ga tešili saigrači.

„Ne žalim (što sam Ronalda ostavio na klupi)“, rekao je trener Santos na konferenciji za novinare u subotu.

„To ništa ne bi promjenilo, što se tiče tima, ne mogu da mislim srcem.

„Iskoristio sam tim koji je igrao jako dobro protiv Švajcarske i nije bilo razloga da ga menjam (protiv Maroka).

„Strateška odluka koju sam morao da donesem bila je jedna od najtežih, ali ne mogu da mislim srcem, moram da mislim glavom.

„Nije da Ronaldo više nije sjajan igrač, to nema nikakve veze s tim.

Atlas lavovi iz Maroka produžili su svoj put iz snova i ušli u istorijske knjige tako što su postali prva afrička i arapska zemlja koja je stigla do fajnal-fora turnira zahvaljujući golu Ioussefa En-Nesirija u prvom poluvremenu.

Santos je odbio da komentariše da li će podneti ostavku i rekao da će sledeće nedjelje razgovarati sa predsjednikom portugalskog fudbalskog savjeza o svojoj budućnosti.

Rekao je da njegov tim ima poteškoća da pronađe prostor između disciplinovanih marokanskih odbrambenih linija, i pohvalio je njihove protivnike za njihov trud, rekavši da je to „potpuno njihova zasluga“.

„Ponekad u fudbalu ono što vam treba je malo sreće“, rekao je Santos.

„Pokazali smo trud i kvalitet, imali nekoliko šansi da postignemo gol sa Žoaom Feliksom, a Bruno Fernandes je pogodio prečku, Pepe je na kraju imao udarac glavom koji je mogao da bude i izjednačenje… Nedostajalo je malo sreće.