Ronaldo obara rekord dok je Portugal krenuo sa pobjedom protiv Gane

Ronaldo obara rekord dok je Portugal krenuo sa pobjedom protiv Gane

Kristijano Ronaldo podvukao je crtu pod burnim rastom turnira dok je svoje ime upisao u knjige rekorda i postao prvi igrač koji je postigao gol na pet svjetskih prvenstava u pobjedi Portugala nad Ganom od 3-2. u četvrtak.

Ronaldo je izveo jedanaesterac u 65. minutu susreta Grupe H i postavio svoju stranu na svoju stranu, a dok je Andre Ajev izjednačio za Ganu, Portugal se uključio sa dva brza pogotka i efikasno zaključio dogovor na stadionu 974.

Žoao Feliks je doneo delikatan finiš kako bi im doneo vođstvo, a Rafael Leao je dodao treću i doneo Portugaliji prvu pobedu u prvom meču Svjetskog prvenstva od 2006. godine, čak i ako je Osman Bukari kasnije povukao još jednu za Ganu.

Portugal, koji je na čelu grupe sa tri boda, sledećeg meča sa Urugvajem u ponedeljak, kada Gana igra sa Južnom Korejom.

Veći deo akcije bio je kondenzovan u kratkom periodu posle 60. minuta kada je Portugal poveo kada je dosuđen meki penal nakon što je Ronaldo pao nakon minimalnog dodira ramjena uz rame sa Mohamedom Salisuom.

Ronaldo je zatvorio oči dok je čekao da počne juriš, zamuckivao je i zabio loptu u mrežu sa desne strane golmana.

Međutim, Gana je brzo uzvratila kada je centar Mohameda Kudusa našao put do Aieva koji je pogodio kući.

Portugal je zatim ušao u brzinu kada je Feliks uhvatio Brunu Fernandesa koji je ubacio loptu i podigao njegov cilj nonšalantno preko golmana.

Fernandes je bio i arhitekta njihovog trećeg pogotka, odigravši još jednu sjajnu loptu za zamjenu Leaoa i skliznuo preko golmana u donji ugao.