Opština Zeta će subvencionisati boravak djece u vrtićima

Opština Zeta će subvencionisati boravak djece u vrtićima

Opština Zeta saopštila je da će od januara iduće godine subvencionisati boravak djece u vrtićima na teritoriji te opštine.

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović obišao je danas sa saradnicima predškolsku ustanovu „Zvjezdani vrt” u Golubovcima, gdje im je rečeno da je prisutan trend rasta novoupisane djece u toj predškolskoj ustanovi, odnosno da je danas samo u toj predškolskoj jedinici više od 500 upisane djece, a sa ostalim predškolskim ustanovama više od 600 na teritoriji Zete.

„S tim u vezi, Opština Zeta je adaptirala i finansirala prilagođavanje dodatne dvije prostorije u sklopu vrtića u Golubovcima kako bi našim mališanima obezbijedili bezbjedan, komforan i boravak u skladu sa procedurama i normativima predškolskih ustanova“, navodi se u saopštenju.

Kazali su da je dogovoreno da od januara 2025. Opština „subvencionše naše najmlađe sugrađane koji borave u vrtiću na teritoriji zetske opštine, odnosno da cijena vrtića i jaslica na teritoriji Opštine Zeta bude upola manja, jer će 50% dažbina preuzeti Opština, a 50% roditelji“.

„Ova podsticajna mjera je u korist svih Zećana i svih roditelja koji u vremenu inflacije i skoka cijena imaju prevelikih troškova za spremanje djece za odlazak u vrtić i školu. Ovo je potvrda da Opština Zeta radi u interesu svih žitelja zetske opštine i da imamo sluha na zahtjeve roditelja koji se tiču naših najmlađih sugrađana. Opština će i dalje nastaviti da pomaže naše predškolske ustanove, da subvencioniše i olakšava sve ono sa čime se roditelji susreću kao problemima u vremenu visokih cijena i inflacije, pa ostajemo pouzdan partner u rešavanju ovakvih i sličnih problema u budućnosti“, zaključuje se u saopštenju.