Đoković pohvaljen zbog „otmenog gesta“ nakon što je pomogao ženi u Parizu

Đoković pohvaljen zbog „otmenog gesta“ nakon što je pomogao ženi u Parizu

Novak Đoković se smatra jednim od najvećih velikana svog sporta svih vremena, ali fanovi su bili impresionirani poniznošću srpskog tenisera dok je pomogao ženi sa njenim teškim prtljagom u parku u Parizu.

Đoković (35) se sprema da odbrani titulu na ATP Masters 1000 turniru koji ove nedjelje počinje u glavnom gradu Francuske.

Uoči događaja, Đoković je viđen kako džogira u gradskom delu Bersi, i našao je vrijemena da stane i pomogne starijoj dami koja se mučila sa svojim koferom.

Teniska zvezda je pokupila prtljag i ponela ga stazom pre nego što je čekala da žena stigne.

Snimak scena je podelio korisnik Tvitera @iamjomoreira, koji je napisao: „To je veoma otmen gest sa njegove strane i dokazuje da bez obzira ko ste i koliko dodirujete u životu, morate znati kako da ostanete skromni.

„Ovo je lepo: Đoković pomaže starijoj osobi u Parizu“, napisao je teniski novinar Žoze Morgado, dodajući emoji pljeskanje.

Đokovićev trener Marko Paniči takođe je podelio snimak incidenta na svom Instagram nalogu.

„Tokom zagrevanja u parku ostavio me je sa gumicom u ruci i pritrčao da pomogne jednoj gospođi koja je imala problem sa prtljagom i pomogao joj da stigne do stanice. Očigledno je obuka završena, ali sam i dalje srećan. Jednostavno, Nole”, napisao je Paniči na snimku, prenosi Telegraf.

Đoković bi u utorak trebalo da počne odbranu titule u Parizu, gde će biti šesti nosilac, ali tek treba da sazna ime svog protivnika.

21-struki grend slem šampion osvojio je prošlogodišnju krunu Mastersa u Parizu pošto je u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva, osvojivši rekordnu šestu titulu na takmičenju.

Medvedev – pobednik Mastersa u Parizu 2020. – takođe će biti među onima koji će se ponovo boriti za titulu, a Rus ide na turnir u dobroj formi, pošto je za vikend osvojio Otvoreno prvenstvo u Beču.

„Osećam se odlično na ovom turniru“, rekao je Đoković uoči ovogodišnjeg turnira.

„[Uvek] pomaže da se na turnir uđe samouveren i sa dobrim uspomenama, dobrim emocijama na terenu. [Proteklih nekoliko puta kada sam igrao ovde, osvojio sam oba turnira… Nadam se da ću moći da nastavim taj niz.”

Đoković je osvojio svoju poslednju ATP titulu na Otvorenom prvenstvu Astane ranije ovog mjeseca, pobjedivši Grka Stefanosa Cicipasa u uzastopnim setovima u finalu.