Odbojkašice Srbije osvojile zlato na Svijetskom prvenstvu

Odbojkašice Srbije osvojile zlato na Svijetskom prvenstvu

Odbojkašice Srbije osvojile su novo svetsko zlato nakon trijumfa nad Brazilom u finalu Svijetskog prvenstva 3:0 (26:24, 25:22, 25:17). Srbija je bez ijednog izgubljenog meča osvojila zlatnu medalju na svijetskom šampionatu.

Jedna od najboljih odbojkašica sveta Tijana Bošković dobila je dvostruku nagradu, najbolji korektor i za najkorisniju odbojkašicu Svijetskog prvenstva – MVP.

Bojana Drča dobila je nagradu za najboljeg tehničara šampionata svijeta.

Teodora Pušić dobila je nagradu za najboljeg libera na Svijetskom prvenstvu.

Odbojkašice Srbije osvojile su novo svetsko zlato nakon trijumfa nad Brazilom u finalu Svetskog prvenstva 3:0 (26:24, 25:22, 25:22). Srbija bez izgubljenog meča osvojila novu zlatnu medalju i time odbranila prethodno osvojeno Svijetsko prvenstvo u Tokiju.

Velika borba, požrtvovanost, ujednačenost, mali broj grešaka, dobri prijemi i efikasni napadi su neke od karakteristika kojima se može opisati finalni duel između Srbije i Brazila.

Srbija je bila ubedljivija, stabilnija i preciznija u finalu Svetskog prvenstva.

Prvi set je počeo ujednačeno sa sporadičnim greškama na obe strane.

Brazil je nešto bolje počeo utakmicu i stigao do prednosti od četiri poena, ali su odbojkašice Srbije brzo uzvratile efikasnim napadima.

U većem delu prvog seta rezultatski, ali igrački bilo je ujednačeno.

Odbojkašice Srbije su tek u finišu prvog seta stekle prednost od dva poena i nakon treće set lopte trijumfovale u prvom setu.

U većem dijelu drugog seta odbojkašice Srbije su imala dobre servise za koje protivnice nisu ima imale rešenja.

izvor Rts