Nišić i Kadić potpisali Memorandum o saradnji u cilju pružanja podrške osobama sa invaliditetom

Nišić i Kadić potpisali Memorandum o saradnji u cilju pružanja podrške osobama sa invaliditetom

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić i direktor Fonda za zdravstvo Crne Gore Vuk Kadić , potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim je predviđeno stavljanje na raspolaganje prostora dostupnog osobama sa invaliditetom u Opštini Berane.

Kancelarija će pružati podršku prilagođenu potrebama osoba sa invaliditetom, što će doprinijeti lakšem pristupu uslugama iz oblasti socijalne, dječije i zdravstvene zaštite.

“Otvaranje kancelarije je još jedan pokazatelj naše posvećenosti u stvaranju društva jednakih mogućnosti. Želimo da se niko ne osjeti zapostavljenim a ovaj sporazum je važan korak ka ostvarenju tog cilja”, poručila je ministarka Nišić.

Direktor Fonda za zdravstvo Crne Gore dr Kadić, tom prilikom je dodao, da ovaj sporazum predstavlja značajan korak ka stvaranju inkluzivnog društva u kojem svi građani imaju jednaku priliku za pristup javnim prostorima i uslugama.

“Vjerujemo da će ovaj memorandum postati primjer dobre prakse za sve institucije koje se bave pitanjima inkluzija i stvaranju društva bez barijera za sve”, navodi Kadić.

Memorandum predstavlja važan korak kada je u pitanju dostupnost usluga građanima, a posebno najugroženijim kategorijima stanovništva.