NBA: Mavsi dobijaju utakmicu, ali gube Luku Dončića

NBA: Mavsi dobijaju utakmicu, ali gube Luku Dončića

Spenser Dinvidi je postigao rekordnih 36 poena u sezoni kada su gostujući Dalas Maveriksi prebrodili ranu povrijedu zvezde Luke Dončića i pobjedili Finiks Sanse sa 99-95 u četvrtak uveče.

Dorijan Fini-Smit je imao 18 poena i 12 skokova, Dvajt Pauel je dodao 15 poena, Tim Hardavej mlađi 11, a Redži Bulok 10 za Dalas, koji je pobedio tek treći put u 10 utakmica.

Dončić, koji je ušao u noć kao najbolji strelac NBA lige sa 33,8 poena po utakmici, izašao je početkom prve četvrtine zbog uganuća levog skočnog zgloba i nije se vratio. Rendgenski snimci su bili negativni.

Kris Pol i Kameron Džonson predvodili su Finiks sa po 22 poena, dok je Deandre Ejton imao 19 poena i 20 skokova nakon što je propustio prethodne tri utakmice zbog bolesti koja nije pandemija. Pol je takođe zabeležio 10 asistencija kada su Sansi završili niz od četiri pobede.

Niks 120, Seltiksi 117 (OT)

Džulijus Rendl je postigao 37 poena, a Džejlen Branson dodao je 29, dok se Njujork vratio da pobedi u produžetku u Bostonu.

Randle i R.J. Baret je svaki pogodio trojke i preokrenuo rezultat nakon što su Seltiksi otvorili produžetke u seriji od 5-0. Brunson je dodao četiri skoka, sedam asistencija i dve blokade, odbivši potencijalnu gem Malcolma Brogdona za izjednačenje 3 na zujalicu.

Džejson Tejtum je postigao 35 poena i 14 skokova, dok je Džejlen Braun dodao 22 poena u trećem uzastopnom porazu Bostona.

Hornets 111, Bikovi 96

Teri Rozijer je ubacio 28 poena, a LaMelo Bol, koji nije igrao više od nedelju dana, postigao je pet od svojih 15 poena tokom ključnog dela od kraja utakmice dok je domaćin Šarlot pobedio Čikago.

Rozije je pogubio četiri od sedam Šarlotovih trojki i pomogao Hornetsima — koji su u četvrtoj četvrtini bili bolji od Bulsa sa 34-17 — da smanje od dve utakmice. Mejson Plamli je postigao 21 poen, uz šut 9-za-9 iz igre, i uzeo 12 skokova, Gordon Hejvord je imao 17 poena, a rezervista Mark Vilijams je dodao 10 poena pri šutu 5-za-5.

Demar DeRozan je sa 28 poena vodio Bulse, koji su pali uzastopne utakmice nakon niza od tri pobede. Zek Lavin je imao 18 poena i devet skokova, Patrik Vilijams 15 poena u svom rodnom gradu, a Nikola Vučević (devet skokova) i Ajo Dosunmu po 12 poena.

Klipovi 130, mreže 122

Sadik Bej je postigao 15 od svojih 25 poena u trećoj četvrtini dok je Detroit preuzeo kontrolu u pobedi nad Bruklinom u Njujorku. Pistonsi su prekinuli niz od četiri poraza, a u trećoj su postigli 43 poena, što je označilo njihov najuspešniji kvartal ove sezone.

Alek Burks je dodao 10 od svojih 20 poena u četvrtom. Novak Džejlen Duren postigao je 17, a Kilijan Hejz i novajlija Džejden Ajvi su ubacili po 16, dok je Detroit izdržao tihi rezultat Bojana Bogdanovića, koji je zadržao 11 poena pri šutu 4 od 15.

Kajri Irving je pokušao da vrati Netse niz deonicu sa 12 od svojih 40 poena u četvrtom, ali je Bruklin pao na 2-6 pošto je Kevin Durant 8. januara doživeo iščašenje medijalnog kolateralnog ligamenta desnog kolena. Nik Klakston je dodao rekord u karijeri 27 poena i 13 skokova, dok je Edmond Samner doprineo najboljim u karijeri sa 24 poena.

Kavalirsi 113, Rakete 95

Darius Garland postigao je rekordnih 26 poena, dok su Evan Mobli i Jarrett Allen zabeležili dabl-dabl kada je Klivlend pobedio domaćina Hjustona.

Garland je šutirao 9 od 16 sa parketa, povezao na pet trojki i dodao devet asistencija i četiri ukradene lopte u svoju knjigu. Mobli je postigao 21 poen i 10 skokova, dok je Alen ubacio 14 poena i 10 tabli za Kavalirse, koji su vodili sa čak 32 uprkos tome što su igrali bez Ol-star beka Donovana Mičela, četvrti put u pet utakmica izostali su zbog istezanja leve prepone. .

Nedostajali su im tri glavna držača lopte — Kevin Porter mlađi (noga), Erik Gordon (koleno) i Jae’Sean Tate (skočni zglob) — Rocketsi su u napadu bili brod bez kormila. Hjuston je napravio 22 izgubljene lopte koje su donele 40 poena za Kavalirse, a u asistencijama ga je pratio drugogodišnji centar Alperen Sengun, koji je upario 14 poena uz sedam asistencija za 30 minuta.

Klipers 138, Spurs 100

Pol Džordž je postigao 35 poena, a Kavhi Leonard je dodao 27 za samo tri četvrtine igre dok je Los Anđeles preplavio – i pomeo – u gostima kod San Antonija.

Norman Pauel je dodao 15 poena za Los Anđeles, a Robert Kovington 13, a Redži Džekson i Ivica Zubac 12, odnosno 11 poena. Klipersi su pobedili četiri uzastopno.

Keldon Džonson je postigao 19 poena za Sparse, Isaiah Robi je imao rekordnih 14 u sezoni, Keita Bates-Diop postigao je 13, Doug McDermott dodao 11, a Jakob Poeltl 10. Takmičenje je bilo drugo uzastopno takmičenje za Sparsi (iako su obe utakmice bile u Los Anđelesu). Završili su sezonu 0-8 protiv Lejkersa i Klipersa.