Ministarka Novaković-Đurović kaže da rješenje o rušenju kuća Đukanovića nema veze sa politikom

Ministarka Novaković-Đurović kaže da rješenje o rušenju kuća Đukanovića nema veze sa politikom

Ministarka ekologije, prostornog uređenja i urbanizma, Ana Novaković-Đurović, kazala je da rješenje o rušenju dvije kuće Mila Đukanovića u Kočanima nema nikakve veze sa politikom niti revanšizmom, već da je to dio šire akcije uklanjanja nelegalnih objekata na kojem ministarstvo predano radi, prenosi Rtcg.

„Ovdje nije bilo nikakve političke motivacije, nikakve selekcije, mi ovom predmetu pristupamo kao i drugim predmetima. Od početka ove godine smo pokrenuli aktivnosti izvršenja rješenja o rušenju, te da se to prvo odnosilo na rušenje postrojenja koja su eksploatisala šnjunak na obali Morače. Aktivnosti imamo i u Utjehi, drugim opštinama…“, kazala je Novaković Đurović.

Sve te aktivnosti, kako je istakla u „Okviru“, otpočele su kad su se stekli finansijski i drugi uslovi, po inicijativi koja je u njenom resoru zavedena 22. marta. 

Marković je ocijenio da je simptomatično da se rješenje o rušenju Đukanovićevih kuća donosi dan nakon što je proglašen rezultat predsjedničkih izbora.Prema njegovim saznanjima, kako je kazao, u Crnoj Gori postoji na desetine nelegalno sagrađenih objekata, te da se radi o objektima za koje je samo za dio predat zahtjev o legalizaciji.

Postoji mogućnost, dodao je, da se postojeći objekti rekonstruišu, ukoliko postoji određena dozvola nadležnih. Ako je podnijet zahtjev za legalizaciju, navodi Marković, odlaže se realizacija rješenja.  

Ministarka je odgovorila da joj je isključivo važno da se postupa po inicijativama, u skladu sa zakonom i propisima. 

Marković je naglasio da su nadležni i ranije imali dovoljno podataka da je objekat Đukanovića nelagalno sagrađen. Problem je, kako je kazao, selektivnost.