Milatović: Protivnik sam svakog revizionizma kad je u pitanju Drugi svjetski rat

Milatović: Protivnik sam svakog revizionizma kad je u pitanju Drugi svjetski rat

Protivnik sam svakog revizionizma kad je u pitanju Drugi svjetski rat, saopštio je danas predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je to kazao u Vladinom domu na Cetinju, na dijaloškom forum „Crna Gora između istorijskog revizionizma i evropskog antifašizma“, koji Milatović u susret obilježavanju 13. jula – Dana državnosti, organizuje sa neformalnom grupom crnogorskih intelektualaca „STEGA“.

„Drago mi je što ćemo imati priliku da razgovaramo o antifašizmu. Kao predsjednik želim da dam mostove prema svim ljudima i organizacijama koji ovoj zemlji žele dobro. Kao neko čiji su preci ugradili sebe u temelje današnje Crne Gore kroz učešće u Narodnooslobodilačkoj borbi (NOB) želim da budem afirmator antifašističkog pokreta. Protivnik sam svakog revizionizma kad je u pitanju Drugi svjetski rat“, istakao je Milatović.

On je dodao da je danas antifašizam skup vrijednosnih obrazaca.

„To je ideja koja se opravdano suprotstavlja netoleranciji i želji pojedinaca da svoj stav plasiraju kao jedini. Pokušaj revizionizma vidim kao napad na ono što bi danas trebalo da budemo“, rekao je Milatović.

Ispred grupe „STEGA“, događaj je otvorio pravnik Branislav Radulović.

On je istakao da je bitno afirmisati dijalog.

„13. jul ne smije biti sveden na folklorno slavlje, saopštio je Radulović.