Marej kaže da bi treniranje „običnih smrtnika“ mogao biti izazov za Federera

Marej kaže da bi treniranje „običnih smrtnika“ mogao biti izazov za Federera

Trostruki grend slem šampion Endi Marej rekao je da se nada da će Rodžer Federer ostati uključen u tenis dok odlazi u penziju, ali je sugerisao da je švajcarski velikan toliko nadaren da bi treniranje drugih igrača moglo biti teško.

41-godišnji Federer osvojio je 20 grend slem titula u pojedinačnoj konkurenciji, pocepao knjige rekorda i nadaleko se smatra najboljim igračem koji je ikada imao reket.

Marej je bio deo evropskog tima dok se Federer u suzama oprostio od tenisa u petak, najavljujući da će ovaj događaj u Londonu biti poslednji u njegovoj 24-godišnjoj karijeri.

Federer je nagovestio da bi voleo da igra egzibicione događaje, ali je bio oprezan u pogledu šansi da pređe u trenerski posao u nekom trenutku u budućnosti.

„Siguran sam da će jednog dana biti trener, što mu očigledno nije potrebno – izabrao bi igrače za koje mislim da bi bio motivisan da trenira na velikim utakmicama i pomaže tamo“, Marej, koji je izgubio tri grend slem finala od Federera, rekao je novinarima u O2 Areni u nedelju.

„Jedina stvar za koju mislim da je teško kada ste talentovani i imate toliko opcija kao on je da zapamtite da ne može svako da radi stvari koje je on radio.

„Imao je sposobnost da igra sve i imao je toliko opcija na raspolaganju da je to ponekad izazovna stvar i kao treneru, posebno nekome na njegovoj poziciji.

Marej je rekao da je to bilo emotivno veče u petak kada je Federer igrao zajedno sa Rafom Nadalom u njegovom poslednjem meču.

„Imao sam sreće što sam bio ovde i bio prisutan u petak uveče“, rekao je Marej, iako je priznao da kada konačno odluči da se povuče, to bi mogla biti manje nezaboravna afera.

„Zaista ne razmišljam o tome trenutno. Sigurno neću i ne zaslužujem da imam takav ispraćaj“, rekao je Marej. „Znate, Rodžer je zaslužio tu noć, i bilo je super posebno imati sve te momke tamo.“

Federer je odbio da kaže šta su njegovi planovi, kada su ga pitali u nedelju, ali je rekao da to što je kapiten Lejver kupa nije na radaru.

„Nema planova. Bjorn (Borg) radi sjajan posao. Tomas (Enkvist) takođe, podržavajući ga do kraja.

„Bilo je sjajno zabavno. Ko zna, možda jednog dana, ali za sada nemamo nikakve planove.“