Lalatović: Ko sprječava inspekciju rada da radi svoj posao?

Lalatović: Ko sprječava inspekciju rada da radi svoj posao?

Anđela Lalatović, smijenjena dirktorica JU Dom starih Nikšić, pozvala je inspekciju rada po, kako je navela, „n-ti put da obavi inspekcijski nadzor u JU Dom starih Nikšić“.

„Razlog je vrlo jednostavan i svima opšte poznat, a to je utvrdivanje svih relevantnih činjenica o nezakokonitom djelovanju UO. Ja kao pojedinac stala sam i uvijek ću stati na braniku poštovanja zakona, propisa, časnog ponašanja, uvijek na strani profesije. Neću dozvoliti da iko udari na moje temeljne vrijednosti, na vaspitanje koje sam stekla u porodici, na poštovanje zakona“, saopštila je Lalatović, pa dodala:

„Zato još jednom apelujem na Inspekciju rada da izvrši inspekcijski nadzor, i utvrdi očigledno kršenje Zakona od strane UO JU Doma starih Nikšić“, rekla je Lalatović.

Za kraj je navela:

„Pozivam još jednom i resorno ministarstvo da po službenoj dužnosti izvrši urgenciju prema Inspekciji rada kako bi se zaštitio javni interes i otklonile sve nepravilnosti koje se kontinuirano dešavaju u Domu starih Nikšić“, zaključila je Lalatović.