Kovačević: Tamo gdje srpski političari vrše značajne funkcije tamo su i udari najžeći i najčešći; Vidim napredak u tome kako Crna Gora tretira NATO agresiju

Kovačević: Tamo gdje srpski političari vrše značajne funkcije tamo su i udari najžeći i najčešći; Vidim napredak u tome kako Crna Gora tretira NATO agresiju

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u emisiji ,,Sa Srpskom u centar” na Srpskoj RTV je kazao da napadi na njega ne jenjavaju i da su sve žešći. Opština Nikšić bilježi, ističe Kovačević, fantastične rezultate što je, između ostalog, i jedan od razloga tih učestalih napada.

Mnogo bolji posao radimo Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore i ja nego što su to radili naši prethodnici, istakao je Kovačević. Dodaje da on govori isključivo o projektima i rezultatima.

„Tamo gdje srpski političari vrše značajne funkcije tamo su i udari najžeći i najčešći i ne vodi se računa o tome šta su rezultati. I Opština Nikšić kao i Skupština Crne Gore ima odlične rezultate. Srbi i srpski političari mogu ovu zemlju da učine boljom, kaže Kovačević.

„Skupština Crne Gore je otkočila u kratkom vremenu, koliko je Andrija Mandić njen predsjednik, brojne procese i stvorila preduslove da Crna Gora rapidno napreduje ka EU. Opština Nikšić takođe, kada je u pitanju infrastruktura, novootvorena radna mjesta i ukupni ambijent je napredovao u prethodne tri godine“, naglasio je prvi čovjek Nikšića.

„Kada vrijeđeju nas lično, naš narod, Srpsku pravoslavnu crkvu tada kažu to je sloboda govora, a ako im odgovorimo onda im ugrožavamo prava“, istakao je Kovačević. Jasno je da žele da nemamo jednaka prava, smatra predsjednik Opštine Nikšić.

Kada je riječ o Opštini Nikšić, Kovačević naglašava da su im građani na prvom mjestu bez obzira na političku, nacionalnu ili vjersku pripadnost.

„Treba da pomažemo jedni drugima bez obzira ko vrši rad i nadam se da će to ostati iza nas kao jedna vrsta legata“, rekao je Kovačević.

Odlazak u Prokuplje na godišnjicu NATO bombardovanja Kovačević smatra moralnom obavezom.

„To je bolna stvar za čitav naš narod i negdje vidim napredak kada je Crna Gora u pitanju u tretiranju te agresije, jednostavno se svi obaziru na taj događaj i konstatutuju da civili i vojska koja je branila zemlju nijesu trebali da stradaju“, kaže Kovačević i kaže da je i to jedna vrsta borbe da se „to sjećanje očuva“.

„Žrtve ne smiju biti zaboravljene“, poručuje Kovačević.

Komentarišući dešavanja u Budvi Marko Kovačević kaže da je diskutabilo raspuštanje parlamenta sa DPS-om.

„Da se to desilo u Nikšiću ja to ne bih uradio nikad – da sa DPS-om budem tj. glasam“, kategoričan je Kovačević i dodaje da mu je drago da predstavnici NSD nijesu glasali sa DPS-om i tako „sačuvali izbornu volju građana“.

O pokušaju smjene predsjednika Skupštine Crne Gore Kovačević kaže da su istu recepturu primjenjivali i na lokalnom i državnom nivou.