Kovačević čestitao vjernicima SPC: Sile zla protiv kojih smo se borili prije četiri godine žele da nastave posao protiv naše crkve

Kovačević čestitao vjernicima SPC: Sile zla protiv kojih smo se borili prije četiri godine žele da nastave posao protiv naše crkve

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, Mitropolitu crnogorsko – primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko nikšićkom Metodiju, Arhijerejskom namjesništvu nikšićkom, i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

„Svi naši porazi i pobjede u ovom svijetu ne mogu se mjeriti sa Istinom da je Hristos vasrksao, pobijedio smrt i mrtvima u grobovima darovao život. Tu Istinu pronosi već više od osam vjekova na ovom prostoru naša pomjesna Crkva, počev od Svetog Save pa do današnjih arhijereja na njegovom tronu i tronovima naših drevnih eparhija. Oni koji su prije skoro pet godina krenuli u pokušaj da Srpsku pravoslavnu crkvu unište u Crnoj Gori i dalje nisu odustali od toga nauma, i dalje siju mržnju i žele da spriječe pomirenje naroda“, naveo je Kovačević.

Ali, kako kaže,“moramo ostati mirni i uz ljubav imati strpljenje i snagu da sačekamo momenat kada će ta mržnja nestati“.

„Istinu pokušavaju da sakriju od nas, da je ućutkaju, kao što pokušavaju da dokažu da je i naš Nikšić nečiji drugo grad a ne Svetog Vasilija Ostroškog. Ipak Istina uvijek nađe put a od prošle godine Sveti Vasilije Ostroški je i formalno postao slava našeg grada. Iako je to samo simbolična potvrda onoga što narod odavno osjeća ima onih koji se i protiv toga bune i koji bi željeli da one sile zla protiv kojih smo se borili prije četiri godine dobiju u Nikšiću priliku da nastave svoj posao protiv naše Crkve i naroda. Nikšić im na to odgovara svakog 12. maja svojom veličanstvenom Litijom u slavu Svetog Vasilija Ostroškog i vaskrslog Hrista a tako će biti i ove godine.

Nikšić se vratio svojim korijenima i sada može sigurnije da zakorači u bolju budućnost davajući dovoljno prostora svakome da se ostvari na ličnom i profesionalnom planu“, naveo je Kovačević.

Kovačević je još poželio da ovaj veliki praznik svima podari mudrost, strpljenje i hrabrost da „ostanemo zdravi tijelom i duhom i da istrajemo u borbi za one vrijednosti koje su krasile naše slavne pretke.“