EPCG: Park šuma Krupac predata Opštini Nikšić

EPCG: Park šuma Krupac predata Opštini Nikšić

Elektroprivreda Crne Gore je danas, nakon što su završene ugovorne obaveze po osnovu sporazuma o zajedničkoj izgradnji, predala opštini Nikšić na upotrebu park šumu Krupac.

Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje park šume Krupac podrazumijevao je rekonstrukciju zelenih površina sa izgradnjom rekreativnih sadržaja i igrališta.

“Imajući u vidu da je ugovorna obaveza završena, park šumu Krupac predajemo opštini Nikšić na održavanje“ , kazao je Tomaš Damjanović , rukovodilac sektora za korporativne komunikacije. Ovom prilikom on je podsjetio da prostor parka zauzima površinu od oko 7000m2, da sadrži pješačke staze u dužini oko 600m, a igrališta za djecu su na površini od oko 450m2.

Ukupna vrijednost projekta je oko 235 hiljada eura , bez PDV-a, a osim ovog prostora, za čije održavanje je sada zadužena opština Nikšić, Elektroprivreda je pošumila listopadnim i četinarskim drvećem prostor duž brane, u cilju obnavljanja nekadašnje zaštitne šume, a u vezi sa sprječavanjem erozije tla i održavanja stabilnosti brane. Ova površina se prostire od motela na Krupcu do zatvaračnice na drugom kraju brane. Dodatno su u parku postavljena i tri ljetnjikovca sa klupama i stolovima.

Damjanović se ovom prilikom zahvalio svim učesnicima projekta, a sugrađanima je poželio ugodan boravak u ovom prostoru, nakon čega je na simboličan način predao ključeve parka Marku Kovačeviću, predsjedniku opštine Nikšić.

Marko Kovačević , predsjednik opštine Nikšić, ovom prilikom se zahvalio EPCG na kontinuiranoj i izuzetnoj saradnji, realizaciji brojnih projekata koji služe na korist društvenoj zajednici, naglašavajući posebno značaj sadržaja za najmlađe sugrađane. Kovačević očekuje nastavak saradnje, a ovom prilikom najavio je i izgradnju aqua parka na ovom području.

Nemanja Vuković , predsjednik Skupštine opštine Nikšić, izrazio je zadovoljstvo izgledom parka i podsjetio da je projekat uradila Agencija za projektovanje i planiranje opštine Nikšić, te da je projektant težio i napravio odlična rješenja svih elemenata mobilijara i parka uz upotrebu prirodnih materijala, tako da će posjetioci moći uživati u mirnom odmoru, rekreaciji a tu su i igrališta sa spravama za djecu.